Política · 3 de Desembre de 2017. 22:25h.

Marta Rovira creu que viu en una República

Afirma que està “proclamada però no implementada”

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha considerat que Catalunya és “una República proclamada el passat el 27 d'octubre però no implementada”. Així ho ha assegurat en un cara a cara a La Sexta amb la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, quan el periodista Jordi Évole li ha preguntat si “viu en una República”.

La candidata d'ERC a les eleccions del 21 de desembre ha afirmat que construir la República catalana és un “mandat legal, democràtic i legitim emanat de les urnes”. Rovira ha insistit en què el comicis són un “plebiscit” per “restituir les institucions democràtiques a Catalunya”.

La dirigent republicana també ha indiciat que la resta d'objectius a partir del 22-D seran “deixar en llibertat els presos polítics que hi ha a l'Estat espanyol” i “implementar aquells projectes que des de fa molts anys estan bloquejats”. “Tenim 46 lleis suspeses, impugnades o anul·lades des del 2009”, ha lamentat.

Rovira ha afirmat, per altra banda, que “l'Estat espanyol ha d'aprendre de les cultures democràticament avançades”, després de lamentar que “fins a 18 ocasions hem intentat negociar un referèndum pactat” amb el Govern central.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha acusat als independentistes d'“haver provocat una inestabilitat política i jurídica que ha expulsat empreses i ha empobrit Catalunya”. La dirigent de la formació taronja ha manifestat que “les discrepàncies es resolen democràticament i sense saltar-se les lleis”.

“Els catalans no poden suportar més que es continuïn prometent coses que no passen. Necessitem recuperar la normalitat”, li ha etzibat Arrimadas. La candidata de C's a la presidència del Govern també ha denunciat que “la Generalitat s'ha dedicat a fer lleis amb articles que sabien que eren inconstitucionals perquè el TC els suspengués i així continuar amb el victimisme”.

Marta Rovira, Jordi Évole i Inés Arrimadas (foto: La Sexta)

16 Comentaris

Publicitat
#12 Vlac, Barcelona, 04/12/2017 - 16:54

Apelo a la sensatez de la ciudadanía para que no voten a los golpistas de ERC. Doña Martita: Si tuvieras decencia, te irías a tu casa.

#11 Sergi, Barcelona, 04/12/2017 - 14:00

Marteta, crei que viu a una Republica, veu morts, veu sang, veu visions, aquesta esta encara pitjor que el Puigdement.

#10 VIVIM A MATRIX, Barcelona, 04/12/2017 - 11:45

Vivim a Dinamarca del Sud
vivim al Pais de les Maravelles
vivim a una Republica
...
Que naco es FER VOLAR COLOMS
que maco es somiar trites

#9 torracollons, BCN, 04/12/2017 - 10:36

...va entrar un dia a Ikea i s'hi va quedar.

#8 ese tal Gómez, Osetia del Sur, 04/12/2017 - 09:51

me hubiera encantado saber como se hicieron con mis datos el día 1-oct,pero no hay prisa,si no se lo quiere contar a Arrimadas,muy pronto se lo va a tener que contar a un juez,puesto que está imputada/investigada como la pcpal responsable ejecutiva de la organización del butireferendum y q no se preocupe que en la cárcel hay sitio tb para Martita