Política · 11 de Gener de 2022. 17:01h.

Chacón deixa tirat el PDECAT

La excap de llista es passa al nou partit Centrem

 Chacón deixa tirat el PDECAT

L'exsecretària general del PDeCAT, Àngels Chacón, ha presentat el projecte de Centrem després d'abandonar el seu partit anterior. Chacón ha dit que el nou projecte serà “de centre i amb voluntat de ser el més ampli possible”.

Centrem considera Catalunya "com una nació, un subjecte polític, que té el dret a millorar i incrementar el seu autogovern en el marc de l'ordenament jurídic" que hi hagi.

"És un projecte del tot necessari i ocupa un espai orfe a Catalunya des de fa massa temps. No es pot fer política d'esquena a la realitat ni fomentar debats que la distorsionin", ha manifestat.

Ha avançat que Centrem estarà present a les eleccions municipals del 2023 i ha explicat que al congrés del març concretaran l'ideari de la formació i les seves propostes programàtiques perquè volen ser "un actor més i arribar a les institucions".

Chacón creu que ERC i Junts han portat Catalunya a la “irrellevància social i econòmica”. "Són importants els pactes sobre continguts en qualsevol projecte. Això diferencia un equip cohesionat d'un simple grup, que poden estar junts però desavinguts i que no van enlloc", ha defensat.

També ha reivindicat la bilateralitat i ha advertit que negociaran amb l'Estat "des del màxim respecte i lleialtat a les nostres institucions, però també exigirem el mateix als nostres interlocutors".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 11/01/2022 - 21:46

Hay quien dice que los experimentos… con gaseosa. Centrem, lo que le dice siempre Xavi a Dembelé, y el chico la envía a tribuna. No es buena idea, los apesebrados van hasta arriba del cuento de buenos y malos ciudadanos. Dinero fácil aun queda, de momento, pero ...

#1 Fèlix, Santa Maria de Besora, 11/01/2022 - 18:22

L' Àngels Chacón és la política catalana més intel-ligent a anys llum de la colla d'il-luminats del cutre- procés. Si es treu de sobre el llast del nacionalisme (almenys d'aquest nacionalisme fanàtic que té segrestada la societat i que ofèn a qualsevol liberal com ella) en pot sortir una dirigent de moltíssim talent.