Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 11:26h.

Desapareixen els ministeris 'florero'

Zapatero suprimeix Igualtat i Habitatge

 Desapareixen els ministeris 'florero'

De la Vega, Moratinos, Corbacho, Espinosa, Corredor i Aido, són els ministres que abandonen el Govern espanyol.

La remodelació realitzada al Govern espanyol per José Luis Rodríguez Zapatero ha suposat la desaparició d'alguns dels anomenats ministeris florero, que havien originat algunes crítiques dins i fora del PSOE.

Aquests crítics consideraven que ministeris com, sobretot el d'Igualtat, ocupat Bibiana Aído, havien estat creats únicament com una operació propagandística per donar una imatge feminista, jove i atractiva de l'Executiu del PSOE.

De fet, mai van estar clares les competències del ministeri d'Igualtat, perquè fins i tot altres membres del Govern consideraven més raonable que les mesures relacionades amb la igualtat s'aplicaran a cada ministeri.

En el cas d'Habitatge, ocupat per Beatriz Corredor, el problema era que es tractava d'un ministeri que estava pràcticament buit, perquè les seves competències estan traspassades a les comunitats autònomes.

Probablement, aquest canvi de tendència en la política d'imatge de Zapatero té el seu principal aspecte a la sortida de María Teresa Fernández de la Vega, considerada com l'abanderada dels grups més partidaris dels ministeris florero.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 carracuca, barcelona ESPAÑA, 21/10/2010 - 01:18

¿y el de cultura tiene razón de ser si todas las competencias están traspasadas a las CCAA?. ¿Y poner en trabajo, mejor dicho en el MINISTERIO DEL PARO, a un sindicalista que se manifestaba el dia de la huelga general con la UGT y contra la reforma laboral?.

#8 carracuca, barcelona ESPAÑA, 21/10/2010 - 01:15

la improvisación de zetaPARO ha llegado a su punto culminante, o es un despistao o es un cachondo mental. Resulta que en los presupuestos del estado destina unos cuantos millones a esos dos ministerios y el mismo dia que entran en el congreso para su debate, va y se los carga de un plumazo.

#7 Faithless, Barcelona, 20/10/2010 - 20:56

I què esperen a eliminar el vergonyós ministeri de cultura que té totes les transferències traspassades als governs auonòmics?
La de diners que ens estalviaríem eun una època de crisi amb aquest ministeri inútil!

#6 Roger, Aqui, 20/10/2010 - 19:20

De ministeris florero en queden dos: el de defensa (no serveix per a res) i el de Cultura (competències transferides)

#5 Isidre, Valls, 20/10/2010 - 19:07

Al encapçalament d'aquest diari hi ha un anunci del P$C-P$OE que diu "Mas de lo mismo"...es deu referir a aquests.