Publicitat
Política · 17 de Maig de 2011. 13:35h.

"Diuen que a Hereu li falta mala llet"

Emma Riverola, autora del llibre "A contracorrent": "és una persona massa normal"

L'escriptora Emma Riverola (Barcelona, 1965) acaba de publicar abans de les municipals "A contracorrent" (Edicions 62), un llibre sobre Jordi Hereu, però no necessàriamet un llibre a favor de Jordi Hereu. L'autora explica els darrers mesos de l'alcalde de Barcelona -des del "fiasco" de la Diagonal- a les primàries del PSC passant pel "naufragi" del PSC el 28-N o la fredor amb Montilla.

En una entrevista amb e-notícies, afirma que "no ho ha tingut fàcil: ha hagut de lluitar contra el silenci del seu propi partit", però que ha demostrat "una capacitat brutal de reacció en els moments difícils".

"L'alcalde és una persona massa normal", assegura en el llibre però admet que té "una imatge personal funesta". En la seva opinió, "no és un polític a l'ús" i considera -com el periodista Joan Tapia, per cert-, que "el pecat original de Jordi Hereu va ser governar en minoria".

Malgrat no ser periodista, Emma Riverola retrata el poder que té Enric Casas a l'Ajuntament de Barcelona, ara cap de gabinet, i com darrerament han perdut pistonada altres com Ignasi Cardelús o Eduardo de Vicente, que es va passar a Tura per les primàries.

També el fet que, pel pregó de la Mercè, li van encarregar al poeta Joan Margarit -que va fer un discurs sobiranista- perquè "ja no queden a la ciutat pregoners d'idees afins als socialistes".

Entre d'altres hi ha també anècdotes com que la dona de l'alcalde va haver d'esborrar, amb acetona, insults contra el seu marit al lavabo de la granja on va cada dia va a berenar amb els nens.

L'autora descriu, d'altra banda, el poder de Joan Ferran en l'ascens tant de Jordi Hereu com Carles Martí, les tibantors amb Montilla o la predicció que un dia va fer el malaguanyat Antoni Santiburcio: "a aquest noi un dia el farem alcalde".

Finalment explica que, malgrat viure a Sant Gervasi, "no pertany a la classe alta" -el seu pare va vendre el negoci de lleteria a ATO- i que "la seva família és treballadora" alhora revela que Ferran Mascarell, que hagués pogut ser el seu rival, va acceptar el càrrec de conseller de Cultura amb CiU després d'una "atzarosa" aventura a RBA. El contracte se li acabava en vuit dies.

Emma Riverola
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 angel, CARDEDEU, CATALUNYA, 19/05/2011 - 00:18

es un home de pagès, pulutant alcalde de Barcelona rès de rès. es apustuflant.

#4 Laia Estany, Lloret de Mar, 17/05/2011 - 20:32

No s'ha de confondre ser "massa normal" amb mediocre, incapaç o inepte.

#2 Montse, Barcelona, 17/05/2011 - 14:00

Hereu és profundament anti-demòcrata.

Quan no guanya una votació al consell municipal, simplement ho ignora i fa el que li dona la gana.

I no una vegada ni dues, podeu comprovar-ho als diaris de sessions.

I si a ell li falta mala llet, al Sahara li falta sorra.

#1 Doncs m'has convençut!, BCN, 17/05/2011 - 13:56

Votaré a Hereu, aquest relat m'ha estovat el cor!. Pobret, tant sol que es deu sentir...