Política · 9 d'Abril de 2021. 18:59h.

El nou president de Súmate crida a "la construcció nacional"

Manuel Bueno: "la millor opció és la república catalana"

 El nou president de Súmate crida a "la construcció nacional"

El nou president de Súmate, Manuel Bueno, reinvindica en una carta que totes les persones amb orígens de la resta d'Espanya "som decisius per a la construcció d'una Catalunya millor, més justa, més igualitària, i sobretot, més social".

Bueno, que va ser candidat d'ERC, reclama "sumar" a tots ells "a la construcció nacional d'un país molt més just, molt més igualitari, i molt més democràtic. I per a això, sou imprescindibles cadascun de vosaltres, els vostres pares, i mares, avis i àvies, però també els vostres fills i néts".

"Tots tenim un denominador comú, som catalans, que volem que aquesta terra prosperi, per a tots i per a cada un dels que hi viuen; i per a tots aquells que vindran també, en un futur. No importa quin origen tinguem, ni la llengua que parlem, el que importa és el nostre destí comú, construir un país millor i nou, de i per a tots", assegura.

"Us apunto algunes consideracions de la meva història personal, perquè segur que és, molt semblant a les vostres. Vaig néixer un 12 d'octubre de 1976, a Barcelona, en plena transició democràtica, en el si d'una família de classe mitjana".

"Sóc fill, nét, besnét, rebesnét etc .... per part de pare, malagueny, per part de mare, granadí; és a dir, sóc fill de la diversitat i de la pluralitat catalana; com diem els juristes "ius sanguini" andalús, "Ius soli" català".

"La meva llengua materna sempre ha estat el castellà, i de ben petit vaig aprendre el català, convertint-me en un bilingüe nat d'aquesta bonica terra. Que no és cap novetat, perquè la immensa majoria dels catalans som així", explica.

"I ara més que mai, hem de, sumar i sumar, i que tots els que sou com nosaltres, que és una immensa majoria dels catalans, vegeu que la millor opció com a país, com a futur i com prosperitat per als vostres fills i néts, és construir entre tots i per a tots, la república catalana. Una república social de la qual et sentiràs tremendament orgullós", afirma.

"Súmate, segueix, i seguirà, des dels seus inicis i en el seu futur, sumant i sumant, i convencent i convencent, a totes aquestes persones que són com nosaltres, perquè entre tots i totes construirem un nou país. Súmate segueix amb nou impuls, i amb ganes de fer honor al seu nom, per això suma't tu al nostre projecte col·lectiu, et necessitem, i ho farem junts", conclou.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#35 bejota, bcn, 18/04/2021 - 16:52

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#34 Very, A, 17/04/2021 - 12:52

Súmate al PER catalanista!

#33 Agus, Cornella De lobregat, 17/04/2021 - 12:08

En vez de Súmate debería ser cállate

#32 Pep, Barcino, 11/04/2021 - 18:03

Manuel Bueno fue un escritor falangista asesinado en Barcelona, en agosto de 1936, por los de ERC y anarquistas.

#31 BEJOTA, bcn, 11/04/2021 - 17:50

TE RECUERDO QUE "ROMA NO PAGA A TRAIDORES". El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"
TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F