Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2018. 09:03h.

El PDECAT admet ara que "no som prous"

David Bonvehí diu que no saben com fer la independència i considera que l'1-O no va tenir "garanties democràtiques"

 El PDECAT admet ara que "no som prous"

El president del PDECat, David Bonvehí, en una entrevista al Nació Digital, remarca que "no som prous per a la unilateralitat continuada". "La via de la desobediència continuada i de la unilateralitat continuada en el dia a dia -que defensa una part de l'independentisme- ha vist com s'ha demostrat que no som prous i no tenim les mecanismes per implantar-ho, de manera que aquesta via crec que no és la bona, actualment", ha dit.

En referència a ERC, assenyala que "amb la via possibilista o massa realista que defensen segons quins partits, que basen tot el seu discurs en eixamplar la base, i que això va per molt més enllà en el temps, nosaltres tampoc ens hi sentim còmodes".

"Nosaltres, juntament amb el president Puigdemont i les idees que té pel Consell de la República hauríem d'intentar explorar una nova via. Si em demanen quina és aquesta via i com es fa la independència, jo no ho tinc clar. El que considero bàsic és que, si no hi ha unitat, cap de les vies pot avançar", afegeix.

"La declaració del 27-O era el que havíem de fer. Estava emparada per lleis i demostrava que vam complir amb el compromís adquirit amb la ciutadania. Però per fer-la efectiva amb totes les conseqüències i sense tenir en compte l'altra part hem de ser molts més, hem de tenir les estructures d'Estat fetes i a punt, i reconeixements internacionals que no tenim", recorda.

"Segons quins elements de l'Estat -com la força-, els hem de tenir controlats nosaltres. La declaració del 27-O pretenia ser pactada amb l'Estat. És difícil d’entendre, però era així. Si hem de fer una DUI unilateral amb totes les conseqüències ha de ser una altra cosa, i hem d'estar molt més preparats", considera.

Bonvehí també admet que "sóc dels que crec que en una votació pactada un referèndum ja som més del 50%. La majoria ja la tenim, sincerament. Però també crec que no hi ha hagut cap votació amb totes les garanties democràtiques que l'hagi poguda acreditar. Un cop passi, algunes portes més es poden obrir a nivell internacional".

Finalment, Bonvehí, que assegura que "no veig cap motiu per eleccions", carrega contra Agustí Colomines, ideòleg de la Crida, que va dir que el PDECat és un partit "moribund". "No estarem mai més amb gent que renega del nostre llegat polític. L'únic que demano és que la generositat que va tenir el partit, la tingui tothom. Respecte. Mai més, almenys amb mi de president, compartiré espai amb gent que menysté i insulta un llegat polític que és de primer nivell", conclou.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#41 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/10/2018 - 00:20

"David Bonvehí diu que no saben com fer la independència i considera que l'1-O no va tenir "garanties democràtiques"
No es solo que no tuviera garantías democráticas, algo más que evidente, sino que en sí mismo no era democrático sino solo una maniobra para intentar legitimar un golpe.

#40 Rociio, Vilanova i La Geltrú, 22/10/2018 - 20:52

gáis ninguna autocrítica, no sea que los suicidios se multipliquen por 1.000.

#39 Rociio, Vilanova i La Geltrú, 22/10/2018 - 20:51

que deberá doblar en caso de independencia. El PIB caerá como nunca, En la calle no habrá sitio para todos, para obtener dinero, vendiendo pertenencías y desde una servidora al último tonto con buen culete que estaba en la manifestación el primero. Pero la casta huirá y a ellos no les faltará de nada. Es así, darle las vueltas que queráis. No

#38 Rociio, Vilanova i La Geltrú, 22/10/2018 - 20:50

dedores de crecepelo sabiendo que hay una causa que hace que a según que personas nunca les salga. Y no hablo de los alopécicos de nacimiento es decir congénitos ni adquiridos al pasar el tiempo. Mentís mientras los tontos que os creen madrugan, intentan tirar hacia adelante sus pequeños negocios o contribuyen a que su Pyme no cierre echando horas

#37 Rociio, Vilanova i La Geltrú, 22/10/2018 - 20:48

jando a jornada completa, otros siendo desahuciados y así múltiples soluciones que todas las fías y las prometéis en caso de llegar a la tierra prometida llevando vosotros nuestros guías el timón, acercándonos a la luz. Y yo me ulcero el dedo de tanto chupármelo y me lo creo. Sois una pandilla de vividores, prometiendo que habrá pelo en plan ve