Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2008. 20:10h.

ERC acusa un alcalde de CiU d''amagar' l'estelada

Critiquen l'actitud del batlle de Figueres, Santi Vila, i li demanen que rectifiqui

 ERC acusa un alcalde de CiU d''amagar' l'estelada

Santi Vila, alcalde de Figueres

L’Ajuntament de Figueres va aprovar en la sessió del dia 30 de juliol (amb els vots de CiU i ERC), una moció que va presentar el grup municipal d’ERC, que literalment establia, "nomenar un carrer o plaça dedicat al patriota català Vicenç Albert Ballester", creador de l'estelada, i que "en la Diada Nacional d’enguany, hissant en solitari la senyera catalana tradicional en senyal d'honor i respecte per als nostres símbols, es pengi en un lloc destacat la senyera estelada, en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya".

Però Esquerra denuncia ara que "en la sessió plenària del passat dijous, dia 4 de setembre, en el torn de precs i preguntes, el grup municipal d’ERC va demanar a l’alcalde en quin espai de la ciutat tenia el govern la intenció de penjar la bandera estelada durant la Diada. La resposta de l’alcalde, Santi Vila (CiU), va ser decebedora: “A la plaça Lluís Companys”, va dir, alhora que va involucrar els tècnics municipals en la decisió. Això va motivar la reacció del nostre grup municipal: li varem enviar un correu electrònic l’endemà mateix instant-lo a rectificar. Fins avui dilluns, no hem rebut cap resposta, malgrat haver insistit més d’un cop a través del Cap de Gabinet. Per tant, ens veiem obligats a fer pública la nostra queixa. A més, hem enviat un comunicat a la Comissió del  Centenari de l’Estelada, impulsora de la moció que s’ha aprovat a molts ajuntaments de Catalunya, per tal que es faci ressò d’aquesta actitud de l’alcalde de Figueres i del seu govern i esborri, si no hi ha rectificació, Figueres de la llista de ciutats que honoraran l’estelada amb motiu del seu centenari".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA, 10/09/2008 - 13:27

VISCA CATALUNYA LLIURE //*//
MARC-SABATES.COM
BARCELONA
NACIO CATALANA //*//
LLUIS COMPANYS

#12 Carles Puyol, Catalonia is not spain, 10/09/2008 - 13:22

Ja, ja, ja Cikudadanos (del mundo???) encara estic rient. Només desqualifiqueu, critiqueu. tothom sap qui es l'alberto rivera ja, ja, ja, Sou 4 gats idemà en sereu 3 i demà passat 2. Segueixo??? L'odi que teniu no pot ser bo per la salut

#11 jOSE, Barcelona (España), 10/09/2008 - 12:56

http://www.ciudadanos-cs.org/formulario_queja_bandera_estelada_11_S.pdf

Formulario de quejas contra la banderita del odio estrellada

#10 Jaumot, Terrassa, 10/09/2008 - 12:25

A Terrassa, el govern municipal ERC-PSOE-IC, també amaga l'estelada!!!
Aquest d'ERC cada dia pitxor!

#9 Álvarez de Castro, Girona, 10/09/2008 - 11:26

¿Homenaje al creador d la estrellada? ¡Pero si sta bandera es una vulgar copia d la cubana! Es otra d las mentiras dl nacionalismo cat: Un patrón natural d Capadocia,una patrona negra,una fiesta que commemora una derrota¡Están locos estos nacionalistas!