Política · 16 de Juliol de 2013. 21:58h.

ERC no veu comparable el 'cas Palau' amb el 'cas Bárcenas'

Rovira assegura que "com a mínim" Artur Mas compareixerà al Parlament per donar explicacions

 ERC no veu comparable el 'cas Palau' amb el 'cas Bárcenas'

Rovira, durant la roda de premsa

La portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que no és comparable el 'cas Bárcenas' amb el 'cas Palau'. La diputada ha assegurat que "veig una clara diferència" i ha argumentat que "l'Estat espanyol té deficiències democràtiques brutals i està liderat per un partit que s'abona a aquestes deficiències".

"Rajoy no s'ha prestat a comparèixer i no donarà explicacions al Congrés ni es deixa preguntar a les rodes de premsa", ha afegit abans de recordar que "com a mínim el president Mas compareixerà el proper dia 31".

També ha demanat "que CIU depuri totes les responsabilitats del cas Palau i li fem un prec en aquest sentit" i ha afegit que "ho hem demanat sempre perquè entenem que és una exigència intrínseca per qualsevol actor polític en un sistema democràtic".

Rovira ha explicat que "en el context actual i el camí que hem emprès, en què exigim l’exercici de la democràcia i el dret a decidir, encara ens hem d’exigir més el respecte al sistema democràtic i no podem admetre que hi hagi cap ombra de dubte".
 
També ha destacat que "ens sembla oportú que el dia 31 de juliol el president de la Generalitat comparegui a la Comissió Primera del Parlament per donar totes les explicacions i amb la conclusió de la fase d’instrucció del cas entenem que aquesta compareixença servirà per donar explicacions i per aclarir moltes informacions que han sortit al respecte".

Rovira finalment ha expressat "un desig que va més enllà del context actual: que en el procés que hem iniciat i que anem a construir un nou estat, un estat independent, tenim la grandíssima oportunitat per generar un sistema democràtic absolutament exigent amb la transparència, la honestedat, la responsabilitat institucional perquè casos com aquest no passin".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Josep, Terrassa, 17/07/2013 - 16:56

ERC està pagant favors a CIU? en tots dos casos no han finançat partits de dreta amb diners negres?

#15 despertaferro, L´H, 17/07/2013 - 15:10

Claro que no se puede comparar el Caso Barcenas aun no se celebro el juicio pero huele que apesta en el caso Palau ya se celebro el juicio con el veredicto de CULPABLE pero claro solo creemos en la justicia cuando nos favorece si nos perjudica son anticatalanes INDEPENDENCIA DE CHORIZOS YAAAAAA !!!

#14 Eduardo González Palomar, Manlleu, 17/07/2013 - 13:56

¡Juraría que los de ERC entonan la eterna canción de siempre al excusar a cualquier nacionalista de toda contrariedad!

#13 Casper, Bcn, 17/07/2013 - 11:56

La Rottenmeier tiene unos cojones de piedra, o sea, el caso Palau no ha sido un caso de corrupción para financiar a CDC y de paso su Bárcenas (Millet) no se cobraba sus comisiones. Y para colmo la izquierda nacionalista complaciente sale a echar un capote a Mas. Anda Rovira vete a la inmunda.

#12 Jordi Tallaferro, Barcelona, 17/07/2013 - 10:38

La corrupciò és corrupciò es miri com es miri. No vulguin disimular el que és rebutjable i indigne. La Sra. Rovira el quebha de fer és un Master d'ètica weberiana.