Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2009. 10:37h.

Espanya nega que Catalunya sigui una "nació"

El Tribunal Constitucional retallarà una quarantena d'articles de l'Estatut

 Espanya nega que Catalunya sigui una "nació"

Protestes contra l'Estatut quan va passar pel Congrés a Madrid

El Tribunal Constitucional afronta la recta final de la sentència de l'Estatut de Catalunya entre fortes divisions internes i peticions de dimissió. Segons informa El País, la votació prospectiva del ple del Constitucional del passat dia 12 va deixar palès que una majoria de sis magistrats enfront de quatre segueix encallada en la seva oposició als "símbols nacionals", mentre que el terme "nació" ha quedat en la pràctica descartat en l'últim esborrany de la ponència.

Després de les deliberacions dels últims mesos, l'opinió generalitzada és que l'enunciat del terme "nació" caurà del Preàmbul de l'Estatut, si no hi ha un canvi excepcional d'última hora. De fet, ni tan sols es debat sobre aquest en les últimes prospeccions, que se centren en els aspectes més polèmics del Títol Preliminar i singularment, entorn dels drets nacionals de Catalunya.

Les votacions prospectives han deixat clar que el magistrat del bloc progressista Manuel Aragón Reyes segueix sense acceptar els principals símbols identitaris, el que aboca a buscar noves fórmules que permetin consensuar una majoria que salvi de l'Estatut tot el possible.

Al voltant d'un terç dels preceptes impugnats en el recurs d'inconstitucionalitat del PP sofrirà tatxes d'inconstitucionalitat en alguns casos, i en la seva major part hauran de ser interpretats en el sentit que declari la sentència del Constitucional. És a dir, que al voltant de 40 articles dels 126 preceptes impugnats pel PP podrien veure's afectats. Els conservadors pretenen elevar aquesta xifra fins a la meitat de les impugnacions, és a dir, fins a uns 55 o 60 preceptes.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#78 SIGLOXXI, BCN, 22/11/2009 - 11:52

Los que se sorprendan del titular son unos ignorantes separatistas que no han salido de su pueblo en su vida. VIAJAR IGNORANTES y se os curará vuestra enfermedad nacionalista.
Cataluña gran region de España

#77 SIGLOXXI, BCN, 22/11/2009 - 11:42

ESPAÑA UNA Y NO CINCUENTA Y UNA. El titular ya de por si es absurdo. Cataluña nunca ha sido una nacion y nunca lo será.
Por cierto, la pachanga del futbol de solteros contra casados de Cataluña con Argentina sin Maradona en el banquillo.SIGAN MAMANDO

#76 sulfuro sulfuro, Barcelona, 23/11/2009 - 18:58

Como el perspicaz lector habrá notado, mi anterior comentario no se refiere a este artículo sino al de Carrascal
Respecto a éste creo que lo mejor que podría hacerse con el mamarracho de Estatut que por la vagancia de los no votantes padecemos, es tirarlo

#75 sulfuro sulfuro, Barcelona, 23/11/2009 - 18:25

Ni España ni Cataluña pueden afirmar ni negar nada. Los territorios no tienen voz ni derechos
Son los ciudadanos directamente o a través de las instituciones los que pueden manifestarse
No cabe ningunear al TC, a pesar de su incalificable demora

#74 Joan, BCN, 23/11/2009 - 15:44

El Barça és més que un club.¿I Catalunya és més que un club?