Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2011. 19:25h.

La CUP admet que el sobiranisme s'estanca

L'organització admet que el seu crexiement sociològic continua "sense tenir una traducció política"

 La CUP admet que el sobiranisme s'estanca

Joves independentistes, en una imatge d'arxiu

La CUP ha fet una valoració dels resultats electorals del 20-N, segons la qual "l’actual creixement sociològic de l'independentisme, assenyalat tant per les enquestes com per les mobilitzacions populars, continua sense tenir una traducció política".

Aquesta organització ha alertat que "la dreta espanyolista no dubtarà en avançar pel camí que va assenyalar la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut de Catalunya, i cal preveure un augment de les agressions cap als nostres drets nacionals”.

Amb tot, ha augurat que "les polítiques regressives que aplicarà el PP generaran un rebuig al nostre país, que pot revertir en un augment de la consciència nacional i social".

En aquest sentit, la CUP ha assenyalat que aquesta és "una recepta que al País Valencià i a les Illes ja fa anys que coneixem, i que a Catalunya té a CiU com a impulsora. Serà el nostre deure estendre la solidaritat i la mobilització contra les retallades socials i les privatitzacions. La crisi econòmica també serà un marc per tal que el PP posi les bases de la recentralització de l'Estat espanyol", ha afegit.

"No podem continuar centrant els esforços en l’alternança de poders a Espanya. Hem de treballar per oferir al poble català un model nacional i social alternatiu”, ha remarcat. Aquesta alternativa passaria per una "transició democràtica", segons la formació independentista.

La CUP ha valorat com a "molt negatiu" el futur govern del PP i ha equiparat les "pràctiques polítiques entre el PSOE, el PP i CiU". La formació ha pronosticat un "negre futur" de l'Estat espanyol després dels resultats electorals de diumenge.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#36 Garcia, Barna, 22/11/2011 - 22:15

Supresión de las autonomías ,, Aquí solo hay una Nación España ,,, así que ya lo sabéis seguir con vuestros perros y vuestras flautas persiguiendo a PXC ,,,, Gracias por vuestro trabajo asta la próxima .

#35 xavier fabra, bcn provincia de españa, 22/11/2011 - 19:09

viva españa , y adeu inadaptados adeu , sois 4 y la flauta ya que el perro se fue con los del pp jjajajajaa

#34 Cartanya, bcn, 22/11/2011 - 17:27

Es incomprensible aquesta reflexió: no voleu mai sumar, voleu fer-ho sols, no demaneu el vot, per els partits independentistes, en aquelles eleccions en que no os presenteu, i per tan feu el joc a Espanya, i als partits Espanyols.

#33 jajajjaajaaaa, Barcelona, 22/11/2011 - 15:22

neardental lo que os jode es que mentis soberamamente y luego tres puñeteros diputados indepes, tres de 47, un 9% menuda ruina a los de CIU no los cuento porque estan ocupados "negociando" con Pepelandia

#32 Kropotkin, Vic, 22/11/2011 - 14:05

No puede ser. ¿No habia un 96% de soberanistas en Cataluña? Bueno, lo que pasa es que era una encuesta de la Generalitat... Jua, jua, jua,...

#32.1 Francesc Porras, BCN, 22/11/2011 - 14:54

Ja m'ho semblava que quan s'acabessin els efectes de la ressaca de chinchon y cazalla, tornaria a sortir l'home de Neandertal a dir la seva...