Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2021. 14:47h.

Manuel Valls demanda Aragonès i Borràs

Per dir-li "xenòfob" i "deportador de persones" durant el debat electoral a TVE

 Manuel Valls demanda Aragonès i Borràs

El regidor de Barcelona pel Canvi a l'Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha portat al jutjat als candidats d'ERC i JxCat, Pere Aragonès i Laura Borràs, per dir-li "xenòfob" i "deportador de persones" en el debat electoral de Televisió Espanyola per les eleccions del 14F, segons informa Efe.

En les seves demandes de conciliació, presentades davant els jutjats de primera instància de Madrid -en el cas de Borràs- i de Barcelona -Aragonès-, Valls cita els dos candidats independentistes a disculpar públicament per les seves paraules i els adverteix que, si no ho fan, es querellarà contra ells pels delictes de calúmnies i injúries.

En el cas de Borràs, el regidor barceloní i exprimer ministre francès demana una rectificació per haver-lo titllat de ”deportador de persones", en una rèplica a la candidata de Catalunya a Comú, Jessica Albiach, en el transcurs de l'debat electoral.

"A la senyora Albiach li dic: lliçons de democràcia d'algú que accepta els vots d'un deportador de persones, l'única persona que ha deportat a persones després de la Segona Guerra Mundial per estar en una alcaldia, les justes", són les paraules que han motivat la demanda de Valls.

El regidor exigeix a Laura Borràs que reconegui que les seves afirmacions "no es corresponen amb la realitat i, a més, són objectivament injurioses" i que a en titllar de "deportador" pretenia imputar-li públicament "un delicte de genocidi en la modalitat de desplaçament forçós de grups o membres d'una població".

Pel que fa a Aragonès, Valls manté en la seva demanda que el vicepresident de la Generalitat i candidat d'ERC ha manifestat, referint-se als pactes a l'Ajuntament de Barcelona: "El que no podem fer, com vau fer a Barcelona, és acceptar els vots dels xenòfobs per participar d'un Govern".

Segons Valls, el vicepresident de la Generalitat es va referir al seu suport "decisiu", com a regidor de Barcelona pel Canvi, per a la investidura de l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau -que governa en coalició amb el PSC-, en detriment de l'aspirant de ERC, Ernest Maragall.

La demanda exigeix a Aragonès que reconegui que les expressions que va utilitzar per referir-se a ell són "objectivament falses" i constitutives d'una calúmnia i d'un delicte d'odi, i, en qualsevol cas, "objectivament injurioses" i "lesives".

També sol·licita a Aragonès que, a més de reconèixer el caràcter "calumniós o greument injuriós" de les seves expressions, accepti demanar-li disculpes per la "ofensa" que ha suposat per a la seva "honor personal" i que les publiqui a TVE o en un periòdic de la màxima difusió.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 FRAN BCN, Bcn, 05/02/2021 - 20:55

Sr Valls deixi's de xorrades i faci una oposició digna, activa i si cal, agressiva com ens té acostumats i no rigui les gràcies a la Kolau, no cal. La.seva oposició a l.'Aj de.Bcn es "bon vivant".

#8 Neferu, Barcelona, 05/02/2021 - 17:27

Sr. Valls. ¡¡Bien hecho!! Ya está bien de que cuando a ellos se les dicen verdades, ponen el grito en el cielo tachándonos de todo y denunciándonos, pero cuando son ellos quienes nos insultan y difaman se sacan de la manga que es "llibertat d'expressió". Ya veremos si son capaces de pedir disculpas. Me extrañaría mucho

#7 Telamarinera , Vng, 05/02/2021 - 16:58

Bien hecho._

#6 Marcial, Santa Coloma, 05/02/2021 - 16:39

Será impagable ver a esos dos pedir perdón. Qué humillación. Los queremos de rodillas. crispetes crispetes

#4 Oriol, BCN, 05/02/2021 - 15:57

Pot queixar-se que l'acusin de xenòfob, ara, "deportador de persones"... els gitanos en qüestió eren persones -suposo que tothom hi deu estar d'acord- i els va deportar, oi? Potser ell podria dir altres coses a la Laura Borràs, i fins i tot al pobre Pere Aragonès, però aquesta ja és una altra qüestió.