Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2009. 11:01h.

Rajoy s'ofereix al PSC

El president del PP planteja després de les pròximes eleccions un pacte a Catalunya com el del País Basc

 Rajoy s'ofereix al PSC

Mariano Rajoy, amb Alícia Sánchez-Camacho i Francisco Camps, a la convenció nacional del PP a Barcelona

El mapa polític després de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya passen per una reedició del tripartitt -l'opció menys probable, almenys segons les enquestes- o un govern en minoria de CIU, però el president del PP, Mariano Rajoy, ha introduït una altra possibilitat: un pacte PSC-PPC com l'arribat al País Basc en una entrevista a 'La Vanguardia'. Sobretot després que ambdós partits són els únics que s'han oposat a les consultes sobiranistes en els municipis.

Rajoy afirma que "un canvi important que es va introduir en el congrés de València i que ha quedat acreditat és que podem pactar amb qualsevol força política democràtica, sobre la base del contingut del que es pacti. Jo puc pactar una rebaixa de l'impost de societats amb qualsevol partit, m'és igual qui sigui. El que vull és que es rebaixi l'impost de societats. Ara bé, jo no puc pactar el dret a l'autodeterminació amb cap força política, em dóna igual qui sigui. Els pactes que es puguin fer en el futur respondran única i exclusivament a continguts programàtics. Res més. A partir d'aquí som lliures".

El director de La Vanguarida, José Antich, li pregunta llavors que "vostè no descarta un pacte PSC-PP a Catalunya per a governar, anem, que veu traslladable a Catalunya el pacte de socialistes i populars del País Basc" i el president del PP respon que "vostè ho entén perfectament".

"Igual que va ocórrer al País Basc -afegix-, el PP serà una força decisiva a Catalunya, no li càpiga el menor dubte. Volem una Catalunya catalana i espanyola, cada vegada més lliure, més oberta. Una Catalunya en la qual es fomenti l'esperit emprenedor que ha estat i segueix sent motor de l'economia espanyola. Per a això anem a treballar, per al sentit comú, i anem a formar una alternativa".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 amoscaciques, girona, 16/11/2009 - 12:52

PSC si pot sumar amb PP, Ciutadans i UPyd...ha de formar govern per neutralitzar el sobiranisme cancerigen q ens ataca.

#12 Dildo, Miami, 16/11/2009 - 08:31

Jo el que vull es que la Alicia s'ofereixi a mi i em digui SI a tot.

#11 JR, BCN, 15/11/2009 - 21:13

Esto es lo que se debe hacer, unión entre los dos partidos mayoritarios en temas de gobiernos autonómicos y hacer puñetas los partidos minoritarios

#10 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 15/11/2009 - 19:36

Compromís anti-corrupció del PP, a la foto: la samarreta que li regalen a Francisco Camps per a lluir enlloc dels trajos obsequiats pel bigotes. El disseny està pagat per la FAES amb diners del Palau.

#9 LLUC, BARÇA more than a club, 15/11/2009 - 18:32

Em feu riure, si no suma amb CiU, com pot sumar amb el PSC-PSOE quan sempre treuen menys escons que CiU ? Això és política ficció de Zaragoza i e-noticies.