Publicitat
Política · 8 de Juny de 2020. 15:26h.

Reapareix l’empresa del cas Palau

JxCat, ERC i la CUP demanen anul·lar un contracte de Salut de 17 milions a Ferrovial

 Reapareix l’empresa del cas Palau

El Govern no descarta rectificar la decisió del Departament de Salut d'adjudicar a una filial de l'empresa Ferrovial -implicada en el cas Palau- el rastreig i seguiment de casos positius de coronavirus i els seus contactes. L'adjudicació a Ferroser, per un import de 17 milions d'euros, ha indignat els professionals sanitaris. El gerent de la divisió de serveis de Ferrovial és Roger Junqueras, germà de l’exvicepresident del Govern.

L'adjudicació s'ha fet sense concurs públic, per la via d'urgència, avalada per la situació d'alarma. Ferrovial ja gestiona altres serveis del govern, com el telèfon d'atenció sanitària 061 i el manteniment de la seu del Sistema d'Emergències Mèdiques i d'alguns centres d'assistència primària propietat de l'Institut Català de la Salut.

Metges i personal d'infermeria consideren un error l'adjudicació del servei a una empresa privada i exigeixen a Salut que rectifiqui. Demanen que sigui el personal de l'atenció primària qui controli els casos positius de Covid, com han fet fins ara.

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, en declaracions a la Ser, ha demanat a Salut que faci marxa enrere. "El que demano és que els escoltem, en parlem i, si cal, modifiquem el que haguem de modificar”, ha dit.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC -partit que gestiona el departament de Salut-, Marta Vilalta, ha dit que “tot i haver-ho fet tot correctament ens hem conjurat per poder buscar les alternatives, revertir aquest contracte”.

També la CUP ha presentat una moció al Parlament on insta al Govern a rescindir de forma immediata el contracte adjudicat "a dit" a Ferrovial. “Amb aquest contracte milionari se segueix prioritzant i fomentant el negoci privat de les emergències mèdiques”, denuncien.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 09/06/2020 - 12:35

O sea que a una empresa implicada en el caso Palau, el Govern le sigue proporcionando contratos a DEDO y nada menos que por 17 millones. La corrupción, el amiguismo y las malas prácticas, tiene raíces profundas en las administraciones catalanas y son imposibles de cortar mientras los que ostentan el poder desde tantos años, sigan ahí mangoneando.

#4 Acrata, Brna, 09/06/2020 - 06:54

Pues yo creo que es fuego amigo. Sprobado en el concell de gobern y luego no es la oposicion quien lo escampa. Si es tan malo porque se aprueba o para que sirve el concell. Mientras tsnto nada de critica de la salud publica ha dumitido guix y no hay sustituto. Pregunta es como se hara el seguimiento de los casos que aparezcan

#3 Ricard Martínez, Barcelona, 09/06/2020 - 01:09

Hem passat del Govern de Convergència i els "negocis" de la famiglia Pujol al Govern d'Esquerra i els "negocis" de la famiglia Junqueres.

#2 un musclu, bcn, 08/06/2020 - 16:06

Es vol fer un contracte sense concurs amb una empresa on el germa del mossen Porqueras es el gerent?
A lo millor ho he entes malament.......NO TENIM SOL.LUCIO

#1 jvc, Barcelona, 08/06/2020 - 15:51

¿Que se creian ? roger junqueres y tiro por lledoners ,el 3% en toda su estela ,mismas merdes ferrovial empresa que deberia ser bloqueada en la función publica .Por esto y mas golfadas van a perder el govern hay que echarlos y auditories profundas y cada contracte irregular al juzgado !
Ahora salen yo no he sido GOLFOS !