Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2017. 14:59h.

Turull denuncia l'"ardor guerrero"

"Estan promovent el 'A por ellos'"

 Turull denuncia l'"ardor guerrero"

Vehicles de la Policia Nacional dirigint-se a Catalunya des de Salamanca (Foto: Salamanca24horas TV)

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha denunciat" l'"ardor guerrero" de l'Estat espanyol pels avisos contra els impulsors del referèndum i per la presència d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Barcelona. "Perden el temps, l'1 d'octubre es farà", ha advertit.

El portaveu del Govern ha assegurat que "als ciutadans espanyols els hauria de preocupar la sortida de la Guàrdia Civil al crit d''A por ellos'". "Mentre aquí nosaltres fem crides a la serenor i al respecte, d'altres fomenten l'"'a por ellos'", ha exposat.

També ha criticat el paper del fiscal davant l'intent d'aturar el referèndum i ha lamentat que "tingui barra lliure per fer el que vulgui". "El fiscal no és el xèrif. Qui hauria de decidir què es fa i com és el jutge, no el fiscal", ha reblat.

Turull, de fet, ha anunciat un recurs contenciós-administratiu i un altre de conflicte de competències per la "nova coordinació policial a Catalunya" i per les atribucions que s'ha atorgat la Fiscalia a Catalunya.

El titular de la Presidència ha afirmat que hi ha un "estat d'excepció a Catalunya i ha criticat la presència de cossos policials de l'Estat a Catalunya: "Han vingut per terra, per mar -encara que vagin disfressats de 'xiqui-parc'- i per aire...", però ha insistit que "no ens aturaran".

Finalment, Jordi Turull s'ha negat a donar detalls de la logística per celebrar el referèndum com, per exemple, com està previst que arribin les urnes. "Tenim aquí millers de policies a la caça d'urnes". "Estem concentrats perquè els col·legis funcionin amb més normalitat, tot i trobar-nos en un estat d'excepció o de setge", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#20 Pep, Sevilla, 27/09/2017 - 10:39

Estáis despertando al León dormido.

#19 Angeles, barcelona, 27/09/2017 - 08:25

Tal vez el a por ellos no sea acertado, pero yo catalana, me siento invadida en mi propia ciudad con carteles en zonas prohibidas, y un largo etc. sin que el que nos representa haga nada. A todos nuestros hermanos españoles les doy las gracias por el apoyo. Las familias de esos guardias civiles no lo estarán pasando bien. CATALAUÑA ES ESPAÑA

#18 Adamsberg, BCN, 26/09/2017 - 20:45

"El jueves 28 de septiembre nos reuniremos a las 8 de la noche para escuchar Mediterráneo de Serrat en una "trobada" pacífica en la Plaza de San Jaume para reivindicar ante el molt Honorable President de la Generalitat que no estamos siendo reconocidos!'

#17 Joel, Bcn, 26/09/2017 - 19:10

Hi pot haver algún espanyol decent que no sentí vergonya davant d'un espectacle com aquest ?

#17.1 Jordi45, BCN, 26/09/2017 - 21:07

Vitorejar els mossos a Catalunya: Bé
Escridassar la guàrdia civil a Catalunya: Bé
Vitorejar la guàrdia civil a Huelva: Malament

#17.2 pepe.----, andorra, 27/09/2017 - 16:37

y pq habria de avergonzarme? lo q me avergonzo fue lo q paso en la calle caspe el dia 20 y q no pudieran darles estopa para no darle una foto a los diarios de Soros, q estan ya desesperados, han cobrado por la campaña, pero no tienen foto, tienen las de yemen, pero se ve q otros pagan para q no salga.

#15 Alejandro, Barcelona, 26/09/2017 - 17:51

Es la respuesta que udes. han fomentado desde el inicio en que los del procés decidieron saltarse las leyes. Ahora no se hagan las víctimas.