Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2010. 17:36h.

125.000 catalans poden perdre el dret al vot al Parlament

PSOE i PP negocien que l'emigració només pugui participar en les eleccions al Senat

125.000 catalans poden perdre el dret al vot al Parlament

Una imatge de les votacions en el referèndum sobre l'Estatut de Catalunya

El PSOE i el PP estan negociant un acord perquè els emigrants que formen part del Cera (Cens Electoral de Residents Absents) només puguin votar en les eleccions per al Senat. Aquest pacte -en la subcomissió parlamentària que reforma la llei electoral- implica que 1,3 milions d'emigrants de l'Estat espanyol a l'exterior no poguessin votar en eleccions municipals, autonòmiques i per al Congrés dels Diputats. Més de 125.000 catalans es quedarien sense dret a votar en les pròximes eleccions al Parlament.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) diu en un comunicat que aquest pacte de  “naturalesa antidemocràtica” impediria el dret a vot als 126.398 els catalans inscrits al Cera.
 
Afegeix que “com que Catalunya no té una llei electoral pròpia i ens regim per la llei electoral general de l’Estat, l’aprovació de la Loreg (Ley Orgànica de Régimen Electoral General) en els termes en els que la subcomissió parlamentària sobre la reforma de la llei electoral té previst aprovar, significarà a la pràctica que els catalans de l’exterior no podran votar ni al Parlament de Catalunya ni a les municipals catalanes “la qual cosa deixa sense veu als catalans que viuen a l’exterior de la nació”.
 
La FIEC s’adreçarà per carta la setmana vinent a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés i Senat espanyols perquè preservin el vot exterior en totes les eleccions “com a mostra de normalitat democràtica i plena sintonia amb els valors democràtics de la Unió Europea”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Sesi, Brussel.les, 06/04/2010 - 13:58

Un sol escó al Senat pels "exteriors", pactat entre PSOE i PP, i que òbviament sempre se'l repartiran entre ells!--mai no serà ni pel PSC... Els catalans de fora perdrem el vot completament, és una aixecada de camisa!

#20 Carles, Ginebra, 06/04/2010 - 09:49

Aquest fet d\'una gravetat extrema hauria d\'anar al Consell d\'Europa.

#19 sulfuro sulfuro, Barcelona, 04/04/2010 - 14:44

Lo mejor que puede hacerse con el Senado, si no cambia radicalmente, es cerrarlo y nos ahorrariamos el pastón que cuesta mantener
tan inútil institución.

#18 josepxicot, barcelona, 04/04/2010 - 08:11

Que vaguin fen,aquestes postires,nomès
faran que els partits identitàris puguin en
cara mès.Avui a casa nostra,demà a tot
Espanya,el cop es donarà a Catalunya i
a la resta es crearà una Plataforma Iden
titària.Com diuen,al temps.

#17 Tià, Paisos Catalans, 04/04/2010 - 01:04

En canvi sí que volen deixar votar als terroristes,delinquents,traficants,ect.,ect.
Catalunya ha de ser independent de tota aquesta mena de gent,tant de la delinquencia CALLEJERA,com de la de guà blanc.