Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2008. 14:41h.

140 entitats catalanes deslegitimen el TC

"No reconeixem la legitimitat del TC per a dictar una sentència que rebaixi encara més el text estatutari"

140 entitats catalanes deslegitimen el TC

Banderes catalanes

Unes 140 entitats catalanes, entre elles partits com ERC i CDC, han subscrit un manifest amb motiu de la pròxima Diada en el qual criden a la "unitat" de la societat civil catalana i de les seves forces polítiques per a "fer respectar l'Estatut" davant d'un Tribunal Constitucional (TC) la legitimitat del qual no reconeixen. L'Associació Catalana de Municipis i Comarques, les joventuts de CDC, UDC i ERC, Òmnium Cultural, l'Ateneu Barcelonès, l'UGT de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya són alguns dels signants del manifest. També subscriuen el text la Comissió de la Dignitat, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i desenes d'ajuntaments catalans com els de Valls (Tarragona), Castelló d'Empúries (Girona), Hostalric (Girona) o Castell-Platja d'Aro (Barcelona).

El manifest denuncia que l'Estat està "impedint amb totes les seves forces l'aplicació efectiva del nou Estatut", i afegeix que "la invasió de competències previstes en el text i l'incompliment dels compromisos de finançament impossibiliten l'aplicació dels limitats avenços que el nou text contenia". En aquest sentit, es pregunta fins quan s'haurà d'aguantar una "Espanya que té la paella pel mànec i que no està disposada a complir les seves pròpies lleis".

Per això, adverteix que Catalunya no es quedarà "de braços creuats" davant d'algun retall més a l'Estatut, perquè no acceptarà "que un Tribunal Constitucional desacreditat per la seva composició partidista i clarament bel·ligerant contra l'avenç de l'autogovern pugui decidir sobre el nostre Estatut".

"En definitiva, no reconeixem la legitimitat del Tribunal Constitucional per dictar una sentència que rebaixi encara més el text estatutari", afegeix el text.

La lectura d'aquest manifest pel periodista Albert Om durant la Diada és una de les activitats previstes en la Festa per la Llibertat, organitzada per Òmnium Cultural i altres entitats catalanistes.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Juanc, Barcelona, 09/09/2008 - 23:42

Cuando se amenaza tanto es porque no se han hecho bien los deberes.Ni los que han parido el estatut se creen que es constitucional, pero si cuela cuela...

#16 juan (el TC culpable de las autonomias-estado), zaragoza, 09/09/2008 - 20:12

(3) y ya para terminar si dices como creo que te refieres que no se que es un TC porque en los años 80 supuestamente fallo en ocasiones a a favor del Estado, te diré que solo dio al Gob Centra llo lo minimo para que no tega que desaparecer

#15 juan, zaragoza, 09/09/2008 - 20:10

.. ojos del juez mas nacionalista del mundo, si es independiente y objetivo tendria que saber que no hay muchas mas vuelta de hoja Es totalmente inconstitucional y si falla otra cosa demostrara su politizacion, declararlo constitucional es una aberracion

#14 juan, zaragoza, 09/09/2008 - 20:09

Pinkpanter gracias por tu respeto, pero no entiendo tu comentario ¿estas en desacuerdo en que el TC esta politizado? ¿crees que es independiente? Yo lo que te afirmo es que la LETRA y ESPIRITU de la CE el Estatut, y eso a los ojos del juez mas nacionali..

#13 jOSE, Barcelona, 09/09/2008 - 19:25

Han pensado estas entidades tragasubvenciones lo que pasaría si los demócratas catalanes considerásemos ilegitimo el gobierno regional catalán y le hiciésemos objeción fiscal?