Publicitat
Política · 11 de Juny de 2009. 13:57h.

29 targetes de crèdit a l'Agència d'ajuts al Tercer Món

La Sindicatura també troba desgavell amb els tiquets menjador i els dinars d'alts càrrecs

29 targetes de crèdit a l'Agència d'ajuts al Tercer Món

David Minoves, amb el vicepresident, en un acte oficial

La Sindicatura de Comptes fa diverses recomanacions sobre l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que depèn de Vicepresidència, en el seu informe de fiscalització corresponent a l'any 2007. L'òrgan considera dels comptes anuals "reflecteixen raonablement la situació econòmica i financera de l’entitat corresponent", però crida l'atenció en diversos aspectes com, per exemple, que l'Agència "disposa de vint-i-nou targetes bancàries" i que "en dos casos la titularitat d’aquestes estava a nom de dues persones que es trobaven en excedència. Les targetes estan dipositades en un calaix".
 
També que "hauria de reduir el màxim possible el nombre de targetes bancàries; la seva titularitat ha d’estar permanentment actualitzada i permetre’n així, un millor control. També seria convenient que aquestes targetes estiguessin custodiades en una caixa forta o similar".

D'altra banda, "tot i que el saldo disponible mitjà no supera els 11.000 €, l’ACCD ha de millorar el control intern de l’àrea d’efectiu. Així mateix, tot el diner en efectiu hauria de ser custodiat en una caixa forta"·. També "s’ha observat un pagament duplicat a la Seguretat Social per un import de 51.185,28 €" o "el cobrament a una treballadora d’una bestreta de 800 € realitzada el febrer del 2007, que no s’havia descomptat de la seva nòmina".

La Sindicatura també destaca que "hi ha comptabilitzat un import de 1.500 €, amb data 7 d’octubre de 2007, en concepte de bestreta al director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària" i que "aquest import no va ser retornat l’exercici 2007 i no hi ha cap documentació suport que el justifiqui".

A més, "en la verificació dels expedients del personal s’ha observat que en cinc d’ells no hi constava la fotocòpia compulsada dels títols oficials. A la data de finalització del treball de camp d’aquesta fiscalització encara estaven pendents de justificar tres títols acadèmics perquè dos treballadors ja no treballaven en l’Agència i un era de viatge".
 
D'altra banda, "els treballadors de l’ACCD no fitxen a l’entrada o sortida de les dependències" i la Sindicatura de Comptes considera que l'agència "ha d’instaurar un control horari per al seu personal que permeti obtenir evidència del temps realment treballat".
 
Respecte als tiquets menjador, "no s’ha pogut tenir evidència que els tiquets s’han donat quan el treballador ha treballat realment a la tarda, ja que no existeix l’obligació de fitxar", "en moltes sol·licituds de tiquets menjador manca l’autorització corresponent i en el cas dels responsables d’àrea, la realitza la mateixa persona autoritzada". La Sindicatura recorda que "totes les sol·licituds haurien d’estar autoritzades per una persona diferent de la que fa la sol·licitud".
 
A més, "la Comissió de Direcció de l’ACCD realitza reunions periòdiques a l’hora de dinar. En vint-i-tres casos de la mostra fiscalitzada, s’ha observat que alguns dels membres de la Comissió han tingut tiquet restaurant i, a la vegada, han gaudit de dinars com a assistents a la Comissió. En aquests casos es van carregar al pressupost de l’Agència dos pagaments per una mateixa despesa". 
 
"Del total dels 12.000 € corresponents a dinars inclosos en les partides de Despeses protocol·làries i despeses de viatges, més de 2.300 € corresponen a dinars de la Comissió de Direcció per a l’exercici 2007". Segons la Sindicatura, l’ACCD ha d’instaurar els controls necessaris per evitar aquests pagaments duplicats per dinars. 

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 GERARD, CERDANYOLA, 12/06/2009 - 12:57

La culpa es de Madrid que nos ROBA, JAJAJAJAJAJJA

#23 ALFONS, BCN, 12/06/2009 - 08:30

escudado por la berretina y el nacionalismo ROBAN !siempre fue igual y lo seguira siendo, lavarle la cabeza a la gente con chorradas patrioticas, y despues si dicen algo, SI ACUSAN seran catalogados de ANTIPATRIOTAS,a la estipides ILUSTRACION

#22 Alan, Barcelona, 12/06/2009 - 08:30

despues dicen estos bandidos que no pueden asumir la escolaridad en cataluña mientras carod-perez y sus amigos se forran descaradamente pero la culpa directa esde quien los pone a gobernar. ROBAME EN CATALÁ...

#21 Ton, Catalunya arruinada pel Montilla i cia, 11/06/2009 - 20:29

El que sòn tota la tropa de manipuladors, mentiders i poca vergonyes del tripartit. Tota la veritat a: http://www.codic.cat/2009/04/19/te-estudis-en-saura/comment-page-1/. La falsificació documental està penada Sr. Fiscal, què passa? de vacances? o què?

#20 Pijoaparte, El Carmel, 11/06/2009 - 19:27

DOS ACTITUDES ANTE ESTA NOTICIA: La de ciudadanos con criterio que se indignan y protestan ante abuso tercermundista y los de los sectarios psuedo patriotas que quieren ocultarlo o justificarlo. Y tu, que ets?