Publicitat
Política · 23 de Març de 2009. 10:10h.

A 286 signatures del referèndum

Esquerra Independentista demana a la militància "un darrer cop de mà"

A 286 signatures del referèndum

Uriel Bertran, en una imatge d'arxiu

Esquerra Independentista "està a punt d’aconseguir" les signatures necessàries per convocar el referèndum sobre el finançament a ERC. En tan sols dues setmanes Esquerra independentista ha recollit 714 signatures de les 1000 que marquen els Estatuts per convocar el referèndum intern a ERC, per sufragi universal, sobre el model de finançament que proposi el govern espanyol.

"Les darreres enquestes mostren una reculada d’ERC de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya per culpa de l’incompliment reiterat de l’Estatut per part dels nostres socis del PSC-PSOE en qüestions fonamentals, com ara el model de finançament just que necessita Catalunya per fer front a la crisi, el traspàs dels trens de rodalies, l’aeroport del Prat, o l’ús del català al Congrés dels diputats", lamenten des de EI.

"Davant d’aquesta realitat és imprescindible que ERC promogui un referèndum intern que demostri la màxima fermesa i que permeti que tot el partit es comprometi, unit, amb la decisió final respecte el model de finançament, i pugui recuperar de nou la credibilitat i encarar amb les màximes garanties les properes convocatòries electorals. Un model de finançament com el que ara mateix està proposant el Govern espanyol ha de ser rebutjat de ple per part de l’independentisme, i a partir d’aquest rebuig ERC ha de tornar a defensar el programa polític que li ha permès créixer fins ara: el Concert Econòmic i l’exercici del dret a l’autodeterminació", consideren.

En aquest sentit, EI creu que "en les properes setmanes podrà assolir la xifra necessària de les 1000 signatures per convocar el referèndum intern sobre el model de finançament". Finalment, "fem una crida a tota la militància d’ERC que ens doni un darrer cop de mà  per tal d’aconseguir les signatures que ens manquen i poder convocar així el referèndum. Assegurar que una decisió tan transcendent serà presa d’acord amb l’opinió del conjunt del partit és el millor exemple de democràcia participativa i d’il·lusió que podem oferir al nostre electorat".

Finalment, EI recorda "l'article 31 dels Estatuts d’ERC" que indica que "se celebraran referèndums, per sufragi universal de totes les persones afiliades, per prendre acords en qüestions que es considerin fonamentals, a petició del 10% de les persones afiliades”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Ton, Badalona, 24/03/2009 - 05:24

No us refieu d'aquest individu, Uriel Bertran, que utilitza el jovent en benefici propi per anar trepant.

#4 Quim, Barcelona, 23/03/2009 - 17:04

Esquerra Independentista encara es creu en possibilitats de recuperar el prestigi d'ERC. Desprès de dues legislatures amb el PSC això es impossible. El primer error el varem perdonar, el segon ha estat letal.

#3 Perico, Sant Celoni, 23/03/2009 - 14:25

Arribeu tard. Ni amb un referendum intern ens fiarem més d'ERC. Éls independentistes no sabem a qui votar, si no es que es presenten les CUP. Abans em quedo a casa que votar a ERC

#2 joan, bcn, 23/03/2009 - 12:09

El PSC no és un soci fiable, perqué té dues cares. Una cara pacta i signa amb ERC mentre l'altra, a Madrid, fa el que li diu ZP.
Amb aquesta mena de gentussa qualsevol que s'hi vulgui associar en surt escaldat.
I ERC ara haurà de passar comptes al seus

#1 concatenado, madrit, 23/03/2009 - 10:56

"retroceso de ERC de cara a las próximas elecciones al Parlamento de Catalunya por culpa del incumplimiento reiterado del Estatut por parte de nuestros socios"
Eso, eso, vosotros echar siempre la culpa a los demás, que así os va.....