Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2011. 12:26h.

"A Catalunya és fàcil ser català, però també cal ser-ho on ens insulten"

Chacón critica el "anticatalanisme de la dreta reaccionària" i el "independentisme rupturista"

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha criticat l'"anticatalanisme de la dreta reaccionària" i l'"independentisme rupturista". En aquest punt ha volgut situar el projecte electoral del PSC per als comicions generals del 20 de novembre. després de ser proclamada cap de cartell del PSC pel consell nacional dels socialistes catalans, el màxim òrgan del partit entre congressos. La votació s'ha saldat amb un resultat de 259 vots a favor -un 94% del total-, 11 en blanc i 4 en contra.

Chacón, que ja va ser cap de llista per Barcelona en les anteriors generals del 2008, ha repassat la seva trajectòria vital, amb els seus avis immigrants a Catalunya com a referent, per defensar la seva tesi que els que volen "treure a Catalunya fora d'Espanya i viceversa "es retroalimenten avalant un model de" fracàs i claudicació ". La titular de Defensa ha identificat dos tipus de "anticatalans", els "ignorants" i els que ho són per "mala fe" i fomenten el "odi". "A Catalunya és fàcil ser català, però també cal ser-ho on ens insulten", ha afegit.

"Són pocs, però molt sorollosos i nocius per a la convivència", ha dit. Entre aquests últims ha situat als "tertulians que bramen contra Catalunya" als "polítics que recullen firmes contra l'Estatut al carrer", com va fer el PP fa uns anys, i als que "porten toga i volen imposar la seva ideologia des dels tribunals".

Chacón ha criticat també a l'independentisme que només busca "trencar" i renúncia a buscar acords amb Espanya. La candidata socialista ha recordat, en aquest sentit, el president de la Generalitat a l'exili, Josep Terradellas, del qual ha afirmat que no "claudicar ni davant la dictadura ni davant l'independentisme".

Chacón, amb Montilla, al finalitzar el discurs
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 redidecore, Mataró, 17/09/2011 - 18:26

Botiflera!!!! Ves a Escanya, que t'agrada!!1

#13 Javi, Barcelona , 17/09/2011 - 18:09

Es Cataluña la que brama contra España ministra de pacotilla. Y lo peor es que esta tipa cree que puede tener su momento y ser presidenta del gobierno.

#12 Thiago, Vic, 17/09/2011 - 16:38

Carme... Carme... Jo no vaig allà on no em volen i si no sóc benvingut per ser com sóc no penso ni justificar-me, ni demanar perdó. LLavors renia del meu cor, perquè tants i tants esforços en fer-nos entendre si el que no volen és que siguem com som? LA solució és no ser espanyols.

#11 Kropotkin, Vic, 17/09/2011 - 16:31

¿Las SICAV dejan gestionarlas en catalán tambien?

#10 Santiago, Mataró, 17/09/2011 - 16:10

En Cataluña es fácil ser catalán y el oficialismo local y autonóico, te abrirá las puertas a todo. Contrariamente y es lo que esta intolerante no ve, lo difícil es sentirse español en Cataluña y si lo exteriorizas mucho a parte de llamarte facha, el oficialmismo te cierra todas las puerta