Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2018. 16:50h.

“A Colau se li ha anat la ciutat de les mans”

L'advocat Daniel Vosseler també es presenta per a alcalde de Barcelona

“A Colau se li ha anat la ciutat de les mans”

Daniel Vosseler, fotografiat avui a la Rambla Catalunya

La cursa per a les pròximes eleccions municipals es presenta moguda. Als candidats ja coneguts se suma l'advocat Daniel Vosseler (Barcelona, 1973), conegut advocat de Barcelona especialitzat en assumptes de consum i trànsit. Confesso que jo el conec personalment i té una mica de Robin Hood, sempre li agraden causes perdudes però les acaba guanyant. Casat, dos fills, 45 anys, ha estat també professor a la universitat i té un parell de màsters. Autèntics, no de la Joan Carles I. El seu pare era d'origen alemany. I francès per part de mare. Bona barreja. Potser d'aquí li ve l'esperit combatiu.

- Vostè tambè?

Sí, em presento a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Ja ho tinc decidit. De fet des de fa temps. La ciutat ha empitjorat molt amb Colau. Se li ha anat de les mans: narcopisos, top manta, okupes.

- Està boig? Dedicar-se a la política amb la que està caient?

Ja m'ho diu la meva dona. Jo tinc i dirigeixo un gran despatx d'advocats a nivell nacional, feliçment em guanyo la vida i no tinc per què ficar-me en política. La política local, a més, és molt dura. Però com a ciutadà crec que he de fer alguna cosa. Tots hauríem de fer alguna cosa. Barcelona està patint una doble crisi: la provocada per la crisi econòmica i la provocada per Colau.

- S'ho ha pensat bé? Vostè té un important bufet d'advocats.

Porto mesos donant-li voltes a ella i no estic només: som més de 1.000 ciutadans en la plataforma Barcelona Com Tu. Hem començat de zero però tenim ja gent en tots els districtes de Barcelona. Ens presentarem com una agrupació d'electors, no som un partit com la resta. La immensa majoria no ha tingut mai un càrrec oficial ni ha viscut de la política.

- Ja em perdonarà però vostè qui és? Jo el conec però a Colau la van votar 176.000 persones.

Jo vaig néixer a Gràcia, a Gràcia Nova, m'he criat aquí, m'he perseguit amb el meu germà per aquests carrers, he treballat, he obert el meu primer despatx ... tot en els mateixos carrers que em van veure néixer. Vaig estudiar a la Pinadell, vaig ser gimnasta a nivell professional, vaig acabar els meus estudis de dret i vaig obrir el bufet. Ara sóc marit, pare de dos fills, nena i nen, exerceixo l'advocacia i sóc professor universitari d'Estratègia Defensiva. Porto 22 anys resolent els problemes dels barcelonins.

- Qui hi ha darrere seu?

Se'n recorda allò del català emprenyat? Doncs barcelonins cabrejats. Farts de la gestió de Colau. I tampoc ajuda la inacció de la resta de partits polítics. Prou de parlar de tonteries, cal parlar dels narcopisos del Raval, de l'incivisme de la Barceloneta, dels manters de Plaça Catalunya, de les okupacions. També dels semàfors i fanals que no funcionen, de la circulació, o més aviat dels problemes de circulació.

- La política està molt desprestigiada.

Sí, és cert. I Colau ha contribuït. Recorda quan va deixar la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge. Al cap de dos mesos ja estava en política. Els va utilitzar com un trampolí!. I, per cert, acabarà carregant-se fins i tot l'esquerra. Xavier Domènech ha sortit per potes. A la nostra candidatura hi ha de tot, carnissers, paletes, taxistes, arquitectes, metges, assistents socials, enginyers.

- Tampoc té partit. No sé si llança sense xarxa.

És cert, la Llei Electoral espanyola és molt restringida. Sortíem d'una dictadura i calia enfortir els propis partits. Però això ha pervertit el sistema. Els que ens presentem per primera vegada no tenim accés al cens electoral ni espais gratuïts de propaganda electoral, haurem d'aconseguir 8.000 signatures per anar a les eleccions. Fins i tot ens faran el buit a TV3 i els grans mitjans de comunicació però no importa: la gent té ara twitter, facebook, instagram, youtube. Aquí estarem. No dubti ni per un moment que arribarem a l'Ajuntament. Serem la sorpresa de les properes eleccions. Ciutadans, Podem i Vox -per citar partits de diferents ideologies- també van començar de zero i ja veu.

- Pensava que la sorpresa era Manuel Valls.

Valls? Qui és Manuel Valls? Bé sí, va ser primer ministre a França. Un gran mèrit per a una persona que havia nascut a Horta. Hauríem de donar-li una Creu de Sant Jordi. Però crec que Valls vol perllongar la seva carrera política ara aquí. No ho volien ni els seus. A Valls, com diem en català, se li ha covat l'arròs. Serà un problema fins i tot per Ciutadans: ja veu que amb Vox han discrepat. Valls és socialista, presumeix d'això, Ciutadans és de centre dreta no? Ell només tindrà els vots de Ciutadans, el PSC ja li ha dit que no, el PP també. Valls no serà alcalde de Barcelona, jo puc ser-ho.

- Quin és el punt feble d'Ada Colau?

El pessebre? - se'n riu-. No, no anem a jutjar tota una gestió per un pessebre però és una metàfora del seu mandat: tot façana, imatge. Ha costat 140.000 euros! Ella no era dels de Volem acollir? La gent acabarà veient que Colau és un bluf. No s'ha adonat que només fa viatges a l'estranger? París, Londres, als Estats Units. És de calaix, quan un polític falla en la seva gestió interna busca el seu reconeixement a l'exterior per donar una imatge d'Estat. Vostè creu que ha de marxar amb la que està caient? Pensi que va prometre 4.000 pisos, no ha arribat ni a 600!

- El sobiranisme es presenta dividit: Ernest Maragall, Neus Munté, Ferran Mascarell, Jordi Graupera, la CUP.

Sí, me'n recordo dels crits en la presentació del Consell per a la República a Brussel·les: "unitat, unitat!" Ja ho veu, estan a mata-degolla. Aneu a Lladoners i pregunti a Junqueras què pensa de Puigdemont. Però si no van junts ni a les municipals. Van a acabar barallant-se per les engrunes. I ja em perdonarà però alguns com Maragall o Mascarell volen retardar la seva jubilació. A Neus Munté la deixessin tirada com van deixar tirat a Alfred Bosch. ERC havia fet fins i tot primàries! Graupera, per la seva banda, era el tapat de Puigdemont. Miri, Barcelona és plural: aquí hi ha gent indepe i unionista, del Barça i de l'Espanyol, del Sant Andreu i de l'Europa. 'Si us plau, què no barregin el procés amb Barcelona! No pot utilitzar la ciutat com a camp de batalla. Ara només toca parlar dels barcelonins i els seus barris. Ningú més.

- Ara imaginem que vostè arriba a alcalde: Com s'arreglen els narcopisos?

Barcelona era com Manhattan i ara amb Colau semblem el Bronx. En primer lloc no hi ha gairebé policies locals i en segon lloc s'han fomentat les actituds okupistes. Prou de mitges tintes: més presència policial al barri, més propera, sense permissivitat, sense mendicitat ni droga al carrer. Serem contundents i no permetrem aquest tipus de fenòmens. Deixeu-me dir-li una cosa: cal 'mimar' la Guàrdia Urbana, és la nostra policia local. Colau els ha lligat de peus i mans.

- El top manta?

Tolerància zero. Vostè ha vist en els últims tres anys alguna foto del centre de Barcelona que no tingui 1 manter, o 20? És penosa la imatge de la nostra ciutat. Grups de 30 o 40 manters van en metro amb totes les falsificacions a sobre, viatjant sense pagar el bitllet i ocupant l'espai públic. Ens hem convertit en la ciutat mantera d'Europa. A la Unió Europea al·lucinen. Ens hem donat un termini de 90 dies per eradicar el fenomen del top manta.

- Les okupacions?

Cal acabar amb les màfies que ocupen pisos. Tolerància zero amb els okupes. Fins i tot s'ha creat un mercat negre de lloguer de pisos. És lamentable. Cal recuperar el respecte a la propietat privada i la seguretat jurídica.

- L'incivisme a la Barceloneta?

És gairebé de 'Zona de Guerra'. La setmana passada em van passar una dada: a Barcelona es denuncia de mitjana una violació al dia. Imagineu a més que és un delicte que no sempre s'arriba a denunciar. La ciutat està gairebé fora de control.

- Quins altres problemes té Barcelona?

El principal problema de Barcelona és Colau, no escolta. Va a la seva. Ella que era la reina de la participació, de la transparència. La super-illa del Poblenou no la volien ni el 85% dels veïns.

- Què farà els primers cent dies si arriba a alcalde?

Miri, no li prometré miracles. Barcelona va de crisi en crisi: la crisi generada per Colau, la crisi econòmica que encara s'arrossega i la crisi provocada per la inestabilitat política perquè també ha afectat la nostra imatge exterior. És que han tornat la Caixa, Banc Sabadell o la resta de 3.500 empreses que van traslladar les seves seus? Això, com es pot imaginar, ultrapassa les competències de l'Ajuntament de Barcelona. Depèn de l'altre costat de la Plaça Sant Jaume però jo tracte amb empreses. Cal pagar autònoms, seduir clients, bregar amb els impagats. No tornaran si no hi ha seguretat jurídica. Se'n recorda de l'Agència del Medicament? Com havien de tornar! Per això: jo no puc oferir solucions màgiques però em comprometo a governar. Governar és prendre també decisions. De vegades dures.

- I la seva primera decisió?

Tinc el meu pla de govern al cap, li diré només algunes mesures per no donar pistes a la resta de partits: eliminar el top manta, retirar la super-illa del Poblenou, acabar amb els narcopsisos, tolerància zero amb les okupacions i una mesura sorpresa: carril moto a Las Rondes.

- Molta sort.

Gràcies. Il·lusió i capacitat de treball ja la tenim. Però necessitarem també vots. / Una entrevista de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Júlia, Barcelona, 20/12/2018 - 18:18

Barcelona necessita d'alcalde persones com en Daniel Vosseler, amb passió i ganes de donar el millor per la ciutat!

#5 Oriol, BCN, 14/12/2018 - 00:55

No m'agrada gaire el to d'aquest senyor, però potser seria un excel·lent alcalde, vés a saber. Però de tota manera això comença a semblar catxondeig. Quanta gent es presentarà a l'alcaldia de Barcelona?

#3 Sergi , Barcelona, 13/12/2018 - 19:04

No es que se le haya ido de las manos, es que estaba cantado que iba a ser un autentico desastre, no se le pueden pedir peras al olmo. Tenemos lo que su incompetencia a generado, manteros, lateros, okupas, narcopisos, mafias, carteristas y chorizos. Su inacción incompetente ha sido un efecto llamada colosal.

#3.1 Asensio Chicharela, Portavoza, 13/12/2018 - 21:55

Otro fascista heteropatriarcal!
Son sus costumbres y hay que respetarlas!!!

#2 ElBarselono, Bestiola amb forma humana, 13/12/2018 - 18:16

Decidido: Yo también me presento a la alcaldía de Barcelona. Votadme, enotisiers!

#1 Jordi Martini, Barcelona, 13/12/2018 - 17:52

Éramos pocos y parió la burra