Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2021. 15:11h.

A Cuevillas se li veu el llautó

Un dels advocats més bel·ligerants frena tan bon punt corre un risc judicial

A Cuevillas se li veu el llautó

L'advocat de Carles Puigdemont a Espanya, Jaume Alonso-Cuevillas ha estat objecte de crítiques per part de membres de JxCat després de les declaracions d'aquest divendres, en les quals va al·legar que no va participar en la votació sobre Lluís Puig perquè la inhabilitació "sense pena ni glòria és una bestiesa" i argumentant que és partidari d'una "confrontació intel·ligent".

El lletrat, que va guanyar visibilitat als mitjans per la defensa jurídica de l'expresident Puigdemont, s'havia mostrat fins al moment bel·ligerant en els seus posicionaments a favor de tesis independentistes. En esdevenir secretari de la Mesa del Parlament, però, sembla que ha adoptat actituds més pragmàtiques de les que fins ara havia anat predicant en les diverses intervencions en programes de televisió i actes polítics.

Jaume Alonso-Cuevillas, ha passat de la justícia a la política en els darrers anys de la mà de l'expresident Carles Puigdemont. El jurista és també economista, doctor en dret i catedràtic de dret Processal de la Universitat de Barcelona.

Cuevillas va ser degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona (1997-2005) i durant el seu deganat va ser denunciat per quedar-se durant uns mesos amb la indemnització d'un client. El lletrat va ser absolt per l'Audiència de Barcelona pel fet de quedar-se durant uns mesos amb la indemnització, malgrat que els jutges van reprovar-li el seu comportament tenint en compte que el càrrec que ocupava "podria ser exigible d'una altra conducta".

L'endinsament de Cuevillas en l'independentisme va començar d'ençà que Carles Puigdemont el va escollir per a ser el seu advocat. La defensa jurídica de Cuevillas a l'expresident va aportar-li visibilitat mediàtica i simpaties per part d'amplis sectors de l'independentisme, fet que el va acabar projectant com a possible candidat.

El lletrat va fer el salt a la política quan va acceptar anar de candidat de JxCat per Girona a les eleccions generals. "En moments excepcionals, decisions excepcionals" va argumentar en una piulada el 10 de març de 2019, poc abans de l'anunci que encapçalava la llista del partit de Puigdemont a Girona.

Cuevillas va entrar al Congrés dels Diputats, on va exercir de diputat. Durant el seu període a Madrid, el diputat de JxCat va arribar a dir que "som invencibles" i que la independència de Catalunya era "imparable".

"Escolta Espanya: la independència de Catalunya és imparable per més brutalitat o repressió que intenti desplegar. Som un poble que no hem defallit mai, no defallirem i això és el que ens fa invencibles", va manifestar Cuevillas durant una manifestació que es va celebrar a la delegació del Govern espanyol a Catalunya per reclamar l'absolució dels dirigents independentistes empresonats.

56402-screensnapz006.jpg

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 04/04/2021 - 18:02

El meu porquet vietnamita, l´ambicios Gervasi abans Gervasio, va fer el mateix que el Jaume Alonso Torrebruno

Es va catalantizar el nom i fer soci de l´ANC i Omnium creientse que havia fet el gran negoci de la seva sordida vida i que en un tres i no res el farien diputat o li regalarien una canongia vitalicia com l´Antoniu Baños

Desesperat es

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma huma, 03/04/2021 - 19:15

La talla de Torrebruno es como el algodon

Solo ha conseguido engañar a los de su calaña.

#5 M Pilar, Barcelona, 03/04/2021 - 19:10

Què agosarat aquest home! Com treu pit, si no se la juga, clar...

#4 Venanci, Vilassar, 03/04/2021 - 17:32

Aquest durarà poc dins la banda dels sediciosos...Cal tenir molta vanitat acumulada per entrar en aquest cercle de ineptes i mediocres, com a professional del Dret i defensar aquesta trepa de deslleials

https://www.dolcacatalunya.com/2017/11/conozca-jaume-alonso-cuevillas-oscuro-abogado-golpistas/

#2 Luigi., Barcino, 03/04/2021 - 16:33

Cuevillas tiene la misma ética que El Tempranillo.