Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2013. 21:31h.

"A Espanya hi cabem tots"

El Rei diu que Espanya és "una gran nació per la qual paga la pena lluitar"

El Rei Joan Carles, en el seu tradicional missatge de Nadal -que no ha emès TV3 per vaga- ha manifestat que "Espanya és una gran nació que val la pena viure i voler, i per la qual paga la pena lluitar".

"La Corona -ha afegit- promou i encoratja aquest model de nació. Creu en un país lliure, just i unit dins la seva diversitat. Creu en aquesta Espanya oberta en la qual hi cabem tots. I creu que aquesta Espanya és la que entre tots hem de seguir construint".

El monarca ha convidat, en aquest sentit, "a les forces polítiques que, sense renunciar a les seves idees, superin les seves diferències per arribar a acords que a tots beneficiïn i que facin possibles les reformes necessàries per afrontar un futur marcat per la prosperitat, la justícia i la igualtat d'oportunitats per a tots".

Segons la seva opinió, "ens uneix l'afany d'assegurar un futur sòlid, just i ple d'oportunitats. Ens uneixen la intensitat dels afectes i lligams històrics, les cultures que compartim, la convivència de les nostres llengües, l'acceptació del diferent. Ens uneix l'extraordinària riquesa d'un país divers, de cultures i sensibilitats diferents".

En mig de diversos casos de corrupció -des Bárcenas a Urdangarin passant pels ERO d'Andalusia, Joan Carles també ha admès que "la societat espanyola reclama avui un profund canvi d'actitud i un compromís ètic en tots els àmbits de la vida política, econòmica i social".

En el seu parer, "estic convençut que totes aquestes qüestions es podran resoldre amb realisme, amb esforç, amb un funcionament correcte de l'Estat de Dret i amb la generositat de les forces polítiques i socials representatives".

El cap de l'Estat també ha convidat els líders polítics i els agents socials, a la comunitat intel·lectual i a les institucions publiques "a recuperar la confiança en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats per fer realitat els nostres millors anhels com espanyols".

Joan Carles, durant el seu discurs
Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#47 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 30/12/2013 - 19:41

A veure si ho pot entendre vostè que te el cap tan clar, és que no hi volem cabre a Espanya, ja en tenim prou de vostè, de la seva parentela i d'un estat que ens maltracta constanment. Sap que el país on vostè te impunitat total, és considerat un dels més corruptes del món? Doncs calli home!

#46 Credibilitat extrema, bcn, 27/12/2013 - 18:34

Quina persona amb més credibilitat, oi? Elefants, Corinnas, Urdangarines, fortunes d´origen desconegut... Tot el que diu, va a missa, he, he

#45 carme, Mollerussa, 26/12/2013 - 17:42

Espanya i justícia són termes antitetics. Espanya vasa millor amb estulticia i opressió.

#44 JESSB, Espanya , 26/12/2013 - 17:40

Claro que caben todos, hasta los necionalistas que han sido lobotomizados contra España y como cacatúas repiten las mentiras del cacalanismo cerril.

#43 Guerau, València, 26/12/2013 - 15:52

No, Espanya és la corona de Castella a seques. España=Castilla, no hi cap ningú que no siga castellà