Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2021. 19:01h.

A judici el cap de l'oficina de Puigdemont

Acusat de pagar amb fons públics una invitació "personal" al referèndum de Nova Caledònia

A judici el cap de l'oficina de Puigdemont

L'Audiència de Barcelona ha deixat a un pas de judici el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, pel seu viatge del 2018 com a observador al referèndum de Nova Caledònia. L'Audiència entén que en tractar-se d'una invitació "personal" no s’hauria d’haver pagat amb fons públics.

D'aquesta manera, desestima el recurs d'Alay i confirma la interlocutòria pel qual la jutge instructora va acordar enviar a judici l'historiador, qui també està investigat en diverses peces del "cas Volhov", entre elles la que indaga suposats contactes amb Rússia per buscar suports al procés.

En la causa va estar també imputada Meritxell Masó, exsecretària general de Presidència i ara del Departament de Salut, per autoritzar els pagaments del viatge a Nova Caledònia, encara que finalment la jutge va decidir exculparla.

La investigació que portarà Alay a la banqueta deriva d'una querella per malversació i prevaricació que va presentar la Fiscalia contra Alay pels 4.580 euros que va costar el seu viatge de 2018 a el referèndum de Nova Caledònia, com a cap de l'oficina de el president Carles Puigdemont.

La defensa Alay -una de les persones que acompanyava Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya en 2018- va al·legar que l'historiador va actuar en funció del càrrec que ocupava i que no depenia d'ell administrar els fons públics assignats a l'oficina de l'expresident.

La sala, però, considera que entre les funcions de Alay si figurava "gestionar i controlar el pressupost" de l'oficina de Puigdemont i que, encara que és cert que tenia dret a usar una targeta Visa corporativa de la Generalitat, aquesta havia de servir únicament per pagar els desplaçaments a través de l'agència de viatges homologada per l'administració catalana.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Marcial Heredia, el circo de la tele, 22/09/2021 - 08:55

¿Pero no hay un solo caledonio en Nueva Caledonia que le pague el viaje a este hombre? Está claro que para ser un buen indepe hay que tener mucho dinero. De pobre te alcanza para la barceloneta, el lacito y rezar con los del Faqs, a menos que te lo paguen la catalanes. Aquí si que hay generosidad.

#7 Masias , Mis posaderas , 22/09/2021 - 08:02

Fue en visita oficial para firmar la alianza mundial de las superpotencias : Nueva Caledonia-Nova Catetonia

Lo que pasa es que le tienen envidia

#6 Tabarnés puro, Barcino, 22/09/2021 - 06:00

Te crujen a impuestos para vivir de p.m. haciendo el gilip... por el mundo. Mientras puedan seguir chupando, tan felices. Los más mermados son los que les siguen votando.

#5 C, Vilassar de Mar, 21/09/2021 - 22:16

Marchando medalla del Parlament!!!!

#4 Porca misèria, Barcelona, 21/09/2021 - 20:39

Quina colla de miserables, ni un viatge per fer el merda a Nova Caledònia es poden pagar de la seva butxaca