Política · 5 de Juliol de 2010. 21:15h.

"A la manifestació!", demana Jordi Pujol

Aposta per una marxa "ordenada, cívica i respectuosa"

"A la manifestació!", demana Jordi Pujol

Jordi Pujol, durant un congrés de CDC

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha publicat un editorial al butlletí del centre d'estudis que porta el seu nom, que es titula "A la manifestació!", en relació amb la convocatòria del dia 10 en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Pujol diu que "l’oposició contra l’Estatut s’ha acompanyat d’una campanya que no s’ha limitat als aspectes polítics i jurídics, sinó que ha tingut una dimensió mediàtica, intel·lectual i ciutadana de gran intensitat. I de gran amplitud, és a dir, ha estat molt general". I afegeix que "hipòcritament volen fer veure que no ha passat res".

Després de criticar la "displicència" de Zapatero sobre aquesta qüestió, afirma que "en tot aquest procés no hi ha hagut només unes quantes rascades, com les que pot tenir un cotxe que s’arramba a un altre cotxe. Hi ha hagut una topada seriosa entre dues idees del que ha de ser el paper de Catalunya dintre de l’Estat i sobre la garantia que té dret a tenir referent a la seva identitat, és a dir, a la seva personalitat diferenciada".

Segons Pujol, la "resposta que s’haurà d’articular de diverses maneres i etapes, però de la qual la manifestació del dia 10 ha de ser la primera prova. Per tant, ha de ser una manifestació massiva, molt massiva. Molt potent. I evidentment, ordenada, cívica i respectuosa".

També assegura que cal fer la manifestació "per a recuperar la força i la il·lusió col·lectives que havíem tingut, per a recuperar també la seriositat i l’autoexigència, per a fer front al moment difícil que en molts aspectes vivim -econòmic i social, sobretot".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Josep, Sant Cugat, 06/07/2010 - 21:01

Más que pedir, lo ordena...debe ser la costumbre de que todo el mundo se cuadre ante cualquier ocurrencia de l'honorable.

#8 pepito, barcelona, 06/07/2010 - 16:43

catalans.....!!! Tots a la playa.. dice Pepito

#7 Núria, Reus, 06/07/2010 - 09:15

Els sociates no doblegaran els ànsies de llibertat de la nostra nació. No canvieu el lema. Ni una coma. És perfecte. La senyera la portem al cor, i n'hi haurà milers al vent. Suficients.

#6 KAStigator, bcn, 06/07/2010 - 09:01

Ay pujolet pujolet, que ya no te escuchan ni los tuyos.
Me encanta saber que vivirás lo suficiente para ver como TODO tu trabajo se va a la mierda liderado por tus discipulos.

#5 Josep, Catalunya, 06/07/2010 - 09:00

President, després de 23 anys adormint consciències i desmobilitzant el poble, si ara aquest surt al carrer no és perquè ho digui vostè. De totes maneres, rectificar és de savis. Benvingut a la lluita!