Política · 22 de Juny de 2012. 12:13h.

"A la política hi ha una colla de 'granujas'"

L'exconseller Sanuy afirma que el Bernabéu és "el mercat de tràfic d'influències de l'Europa occidental"

"A la política hi ha una colla de 'granujas'"

Francesc Sanuy, en una foto d'arxiu

L'exconseller Francesc Sanuy ha assegurat que la llotja del Santiago Bernabéu és "el mercat de tràfic d'influències i d'informació privilegiada de l'Europa occidental perquè enlloc ningú no tindria la barra de fer les coses d'una manera tan evident", però ha afegit que saben que al darrere hi ha "els tribunals aquests, aquests Dívars que se'n van amb el xòfer a Puerto Banús".

En una entrevista a Catalunya Ràdio per presentar el seu llibre Capitalisme Cibeles. Com es reparteixen el pastís les grans empreses espanyoles (La Magrana), ha explicat que la gent que remena les cireres a l'Estat espanyol són "la llotja del Bernabéu, les grans patronals que es paguen ells i els grans grups de pressió, els grans lobbys que viuen en pecat mortal juntament amb els que governen".

Sanuy també ha afirmat que a la política "hi ha molta gent que no acumula mèrits, ni currículums, ni voluntat de crear, hi ha una colla de 'granujas'…" i ha afegit que "són gent que han fet de la mediació amb els poders públics, del repartiment de diners i del suborn;  la forma visible i descarada de repartir beneficis que sempre paga el consumidor".

L'exconseller també ha dit que tots aquests poders van lligats al BOE i n'ha posat un exemple: "necessito un decret que digui que els futbolistes del Madrid no paguen impostos", doncs "ja està fet" i, en aquest sentit, també ha lamentat que les obres públiques s'atorguen a un preu més baix del que després acaba pagant l'Estat espanyol a l'empresa.

Finalment, ha posat de manifest que "els alemanys han reblat el clau perquè amb els seus diners s'han fet uns trens d'alta velocitat que cap altre país del món no s'han pogut permetre" i ha afegit que "ens han dit que nosaltres paguem uns trens sense passatgers, uns aeroports sense avions, nosaltres paguem unes Terres Mítiques o parcs temàtics fantasmagòrics".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#14 Lluís, Palma, 24/06/2012 - 13:03

Sempre excepcional Francesc Sanuy amb el seu anàlisi cert de tota l'actualitat.

#13 Jordi, Bcn, 23/06/2012 - 15:54

Quina sort tenim de ser com som! Això només passa lluny, a Madrid. aqui polítics i empresaris són purs i honestos i només tenen ulls pel país, per afavorir els ciutadans i el bé comú és sempre el primer objectiu. Segur que el sr. Sanuy no va guanyar ni un duro sent conseller. Visca l'honestedat!

#13.1 cartanya, bcn, 23/06/2012 - 18:36

#13.1

S`ha de ser mol ?del Bernabeu?, per dir el que dius. Aquí si es fa tot el que passa allà, tot s`acaba mol abans, per que els diners estan al Bernabeu, no al Camp Nou. I com a prova dons mira Catalunya te un dèficit de 50.000 milions,Espanya, en demanen 100.000 milions, per es començar.

#12 Montse Girona, Girona, 23/06/2012 - 14:03

Ai ai ai, senyor Sanuy amb aquestes "floretes" que diu no el convidaran als programes. Aquests que anomena granujas no volen que s'escampin els seus desoris. Gràcies per no tenir pèls a la llengua.

#11 Jaume, Riudoms, 22/06/2012 - 19:18

És lamentable i patètic q us molesteu pq es posi en evidència q a Madrid és on hi ha més corrupció, bàsicament pq és on hi ha el poder, els negociats i els diner i pq l'estat espanyol és intrínicament corrupte. Os paga el Florentino, o l'Aznar??

#11.1 Josep, Lleida, 23/06/2012 - 09:45

Si Madrid es corrupta, Cataluña es una charca apestosa.

#11.2 Quim, Pineda de Mar, 23/06/2012 - 13:08

Josep. Vosaltres els espanyols i els seus acòlits, sense arguments, sols sabeu dir "i tu más".

#10 Sebastia Dalmau, Barcelona, 22/06/2012 - 18:43

Si, Sr. Sanuy. Teniu tota la raó i us quedeu curt.