Publicitat
Política · 9 de Gener de 2018. 21:41h.

A l'espera del cas Palau

El tribunal farà pública la sentència en sis dies

A l'espera del cas Palau

Artur Mas ha anunciat avui que abandona la primera línia política quan falten només sis dies perquè es conegui la sentència del cas Palau, sobre el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. Mas ha negat que la seva decisió tingui res a veure amb la futura sentència del cas, ha recordat que ell no figura en aquest procés judicial i que "no l'afecta directament", tot i que sí al seu expartit. L'expresident de la Generalitat haurà d'encarar tres processos judicials pròximament.

L'expresident de la Generalitat, durant la compareixença on ha explicat els motius de la renúncia a la presidència del PDeCAT, ha recordat que es troba "condemnat i inhabilitat pel 9-N" i que el Tribunal Suprem haurà de ratificar la condemna en un futur pròxim. D'altra banda, Mas té pendent un judici al Tribunal de Comptes també pel referèndum del 9-N i l'haurà d'encarar en les pròximes setmanes. 

El Tribunal de Comptes va decretar a mitjans de desembre l'embargament provisional de la seva casa per tal de cobrir els 2,4 milions d'euros que li restaven per fer front a la fiança de 5.275.666 euros per l'organització i el procés participatiu del 9-N.

Mas també va haurà d'encarar una declaració com a investigat després que el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ampliés la causa per un delicte de rebel·lió a ell, a la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la coordinadora general de PDeCAT, Marta Pascal, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras i les exdiputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya. Segons els informes de la Guàrdia Civil enviats al jutge, tots sis estarien dins el comitè estratègic per aconseguir la independència a Catalunya i a més hi tindrien una participació principal.

0 Comentaris

Publicitat