Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2021. 11:44h.

"A l'independentisme cal guanyar-lo a les urnes"

Manuel Trallero, periodista: "Per guanyar s'ha de treballar"

"A l'independentisme cal guanyar-lo a les urnes"

El periodista Manuel Trallero -al canal de YouTube del director d'e-notícies, Xavier Rius- considera que "a l'independentisme cal guanyar-lo a les urnes". "Per guanyar-los a les urnes s'ha de treballar", afegeix.

El columnista creu que "hi ha moltíssims independentistes que simplement voten independentisme per por, precisament, a aquest anticatalanisme que està totalment viu". El periodista es pregunta "que és el constitucionalisme?". Creu que "és una pura fal·làcia, és una etiqueta que s'han col·locat uns senyors per anar en contra del procés".

D'altra banda, sobre el moment que viu Ciutadans, afirma que "tenia un milió de vots i el van llençar a les escombraries". "Treballar en política és molt dur i molt difícil. No és qüestió de passar-se únicament pels platós, ni és qüestió de firmar manifestos ni és qüestió de fer-se la víctima", afegeix.

Trallero assegura que "la cultura del no a tot és el que està imperant a Catalunya", en referència a la posició de la CUP als pressupostos. "S'ha de pensar si ens prenem seriosament el canvi climàtic, el model productiu i el model de ciutat" reflexiona. "Si continuem amb el mateix no té massa sentit", sentència.

Sobre la cultura a Catalunya creu que "reduir-la a les subvencions em sembla que és un error gravíssim". "Ara sembla que el senyor Iceta ha de posar diners a la cultura a Catalunya. Posar diners a una part de l'Estat que vol marxar em sembla una cosa fantàstica", ironitza.

El periodista opina sobre la Llei de la Memòria Democràtica, que per ell "ve a ser com tornar a jugar el partit per canviar el resultat. Tornar a viure la Guerra Civil, però guanyant els que van perdre". Considera que "és deshonrar la memòria d'uns i d'altres" i recorda que "la república va cometre nombrosos errors gràcies als quals també va perdre la guerra".

 

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, bcn, 21/11/2021 - 12:21

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#12 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, JACATALANS QUENO VOTEN ANINGU, 20/11/2021 - 20:25

Si al Independentismo se le gana en las Urnas pero para esto haunque sean La Extrema Derecha o el P.P. Nacionalistas Españoles o P.P. =P.S.O.E. .Si se quieren ganar A ELS CATALANS No ataquin NI A CATALUNYA NI AL CATALÀ .Fe les coses en dipromasia Ataquin al rival politic .QUE SON E.R.C. , JXCAT , LA CUP , PDCAT No pas tot Catalunya .

#11 Alwix, BCN, 20/11/2021 - 19:38

Així és, votem independència perquè ens fa mala espina el que ha passat a llocs com Alacant amb la llengua Catalana, el tema del LAPAPIP, etc. Ens fa por Espanya.

#11.1 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 22/11/2021 - 06:51

Votáis independencia porque no hay mundo más allá de vuestro ombligo. Todo lo demás que dices, incluído el temor irracional, es parte del sesgo que viene dado por el nacionalismo que adoras

#10 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 20/11/2021 - 19:15

Efectivamente hay que trabajarlo, pero trabajarlo para conseguir un compromiso fuerte entre PSC, PP, Cs, para presentar una única candidatura, con el fin de sacar el máximo redito a la concentración de votos y poder sacar a los secesionistas del poder, luego cambiar la ley electoral. Pero eso requiere renuncias por parte de alguien.

#8 Die Frage, Girona, 20/11/2021 - 14:22

Res a fer, tenen la Tractoria amb milions de pobles de 100 habitants que els voten facin el que facin, tenen el comuns, la Cup, els socialistes, tots plegats sumen quan cal i punt.