Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2020. 20:17h.

A Madrid inauguren hospitals, aquí CAPs

La Generalitat inverteix 4 milions en un centre d'atenció primària a l'Hospitalet

A Madrid inauguren hospitals, aquí CAPs

El Govern i l'Ajuntament de l'Hospitalet han inaugurat aquest dimecres el nou CAP de l'Hospitalet de Llobregat, que va entrar en funcionament ahir i que duplica l’espai de consultes. Aquesta inaguració es produeix l'endemà que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va inaugurar ahir l'hospital de pandèmies Isabel Zendal de Madrid, que té l'objectiu d'acollir pacients de coronavirus i descongestionar la resta d'hospitals de la comunitat.

El nou CAP, que atén la població de Santa Eulàlia Nord i de Gran via Sud, està construït a un solar cedit per l’Ajuntament de l'Hospitalet. El centre disposa de 2.123 m2 construïts i 1.574 m2 útils, molt per sobre dels 689 m2 útils de l’anterior. Pel que fa al nombre de consultes, es passa de les 18 de l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 del nou centre. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha recalcat que "la primària sempre ha estat una de les nostres màximes prioritats i per això el Pla d’enfortiment i transformació de l'AP que preveu la contractació de 3.800 professionals més amb una inversió de 300 milions d’euros en tres anys". Vergés també ha subratllat que treballen per "millorar les condicions laborals dels professionals a tots els nivells amb una inversió de 626,2 milions d'euros".

El vicepresident Pere Aragonès, per la seva part, ha explicat que "hem enfortit el sistema sanitari més essencial amb el Pla de Reforç de l’Atenció Primària, el qual situa l'atenció primària com a eina imprescindible per a una bona gestió de la pandèmia i, alhora, contribueix a posar-la al dia i situar-la al lloc que li correspon com a àmbit de salut més proper a la ciutadania". En aquest sentit, ha recordat que el nou CAP de Santa Eulàlia, amb una inversió de prop de 4 milions d'euros, "ens permetrà oferir més espai, més serveis i sobretot, una millor atenció sanitària".

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament per l’entrada en servei d’aquest nou equipament sanitari que suposa un avenç en la qualitat de l’atenció a la ciutadania. Marín ha dit que “aquest CAP és fruit del Pacte de Salut que l’Ajuntament i la Generalitat vam establir per fixar les prioritats a la ciutat”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 xavi, bcn, 03/12/2020 - 14:55

Es com editar un panfleto digital i pretendre que et donin subvencions, quant no et segueix ni el TATO.
La ignorancia es molt atrevida

#1 Newtral, L'h, 03/12/2020 - 10:20

Hospitals? Sense quirofens ni personal??? Curiós. 100m menys per contractar personal que fa falta per reobrir plantes amb ucis que segueixen tancades en d'altres hospitals

#1.1 xavi, bcn, 03/12/2020 - 14:58

tens tota la rao, millor CAPS que estiguin plens de profesionals, que no hosPPitals buits de profesionals, pero ja veus que el titular del panfleto sempre intenta manipular la informació.