Publicitat
Política · 14 de Març de 2017. 22:12h.

A punt per fer la 'guerra santa' des de Girona

Una pistola utilitzada en l'atemptat gihadista de Brussel·les porta a la localització d'un arsenal de més de 10.000 armes

A punt per fer la 'guerra santa' des de Girona

Imatge de les armes intervingudes (foto: Policia)

La Policia ha decomissat 10.000 armes de guerra així com el material necessari per “reactivar-les” en una operació desenvolupada a Girona, Biscaia i Cantàbria. Es tracta de fusells, metralladores antiaèries, obusos i granades que una xarxa reparava amb l’objectiu de vendre-les “a grups terroristes i de delinqüència organitzada”. L'operació –anomenada ‘Portu’- va tenir el seu origen en el seguiment que els investigadors van dur a terme de les armes utilitzades per un terrorista en l'atemptat contra el museu jueu de Brussel·les el 24 de maig de 2014, en què van resultar mortes quatre persones pels trets d'un ciutadà de nacionalitat francesa i d'origen algerià.

Els agents han arrestat cinc persones en el marc d’aquesta operació que s’ha desenvolupat durant el mes de gener d’aquest any. Els investigadors han trobar també a Getxo (Biscaia), un sofisticat taller per a la manipulació i reactivació d'aquest armament. La xarxa adquiria l'armament pels canals legalment establerts i posteriorment el reactivava enviant les peces necessàries.

L’operació ha comptat amb sis registres on s’han decomissat més de 9.000 fusells CETME de diferents models, prop de 1.000 fusells de les marques Mauser, Bergmann, Beretta, metralladores antiaèries, pistoles de les marques Star, Flama, Astra i FN, nombrosos revòlvers, tot ells disposat per a la seva reparació i transformació en armes de foc. Els agents també van confiscar abundant maquinària i eines, així com nombroses peces com canons, forrellats, peces de retinguda, carregadors, etc.

La Policia també ha trobat instruments per a modificar els números de sèrie de les armes i material per falsificar la documentació de les mateixes. Les característiques de les armes intervingudes, tant pel seu calibre com per la seva capacitat de fer foc automàtic, feien que tinguessin una fàcil sortida al mercat negre.

Imatge de les armes intervingudes (foto: Policia)

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#22 Rosan, Alicante, 16/03/2017 - 02:19

Bien x los zagales d la policía

#21 el cono de tu madre, panama, 15/03/2017 - 22:39

"La red adquiría el armamento por los canales legalmente establecidos y posteriormente lo reactivaba enviando las piezas necesarias"

alguien que me aclare cuales son los canales legales para adquirir armamento de guerra en españa? que paso con eso de que los ciudadanos deben estar desarmados por s

#21.1 Arturo, Mexico, 15/03/2017 - 23:37

Cuando dicen que son armas compradas por los cauces legales, son armas que se pueden comprar como coleccionista y estás se encuentran desactivadas.
Para inutilizarla, uno de los métodos es perforar la recámara para que no puedan disparar.

#21.2 Marcos, madrid, 16/03/2017 - 00:27

Normalmente son armas de exposicion o de coleccionismo, el error de estas armas es q son indenticas a las funcionales, lo unico que unas por ejemplo no tienen martillo ( q es lo q pega al casquillo para q explote la polvora y salga la bala ) muchas tienen el cañon tapato ( que eso una persona con cono

#20 Pan con tomate y jamón del bueno, Desenroscando barretinas, 15/03/2017 - 18:07

¿La policía? ¿que policía? será la Policía Nacional, si esa, la española, la del estado opresor. ¿Cuantos detenidos hay y que filiación tienen? por casualidad ¿no serán islamistas.. ? ¿o de la sectorial de defensa de la ANC?

#18 botifler1914, SInitaca, 15/03/2017 - 16:49

¿Armas en Girona?
Seguro que eran para armar el ejercito de maulets de la ANC.

#17 Alejandro, Barcelona, 15/03/2017 - 14:44

Mientras aquí nos quejamos de la presencia de la policía en actos benéficos, mientras aquí nuestros políticos se lo pasan la mar de bien comiendo paella y cantando habaneras, esa policía tan odiada por los del procés, nos han librado de delincuentes.

#17.1 Hans, Terrassa, 15/03/2017 - 15:20

#17

Tan odiados por los del procés? ... menudo payaso, que tendra q ver una cosa con la otra?

#17.2 Alejandro, Barcelona, 15/03/2017 - 17:55

# 17.1 Tengo que enumerarte la cantidad de veces que en este mismo foro se ha criticado la presencia de la policía en actos benéficos o lúdicos y, siempre por parte de los que defendéis la independencia??