Publicitat
Política · 27 de Gener de 2020. 21:58h.

A Torrent se li veu el llautó

El president del Parlament s’arrenglera amb la majoria independentista

A Torrent se li veu el llautó

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet costat a la bancada independentista aquesta tarda quan ha cridat a l’ordre en dues ocasions a la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, per considerar que havia “calumniat” al president de la Generalitat, Quim Torra, per haver-li dit “delinqüent” per la sentència condemnatòria del TSJC.

“Vostè ha calumniat d’una banda el president de la Generalitat i, de l’altra, se li ha dirigit en els termes que no són adequats en el tracte institucional”, ha argumentat Torrent. El president de la cambra catalana ha considerat que Roldán ha fet servir “expressions calumnioses” quan ha titllat de “delinqüent” a Torra per ser “una persona condemnada per la justícia”.

El grup de Ciutadans s’ha posat dempeus per cridar “delinqüent” i Torrent ha decidit suspendre momentàniament la sessió després de demanar als diputat de la formació que deixessin de “proferir calúmnies” contra el president de la Generalitat.

El president de la cambra catalana ha actuat amb severitat aquest dilluns amb la portaveu de Cs i els diputats de la formació taronja, mentre que la seva actitud va ser més permissiva el passat 19 de desembre amb els representants de les formacions independentistes que van cridar “llibertat” per celebrar que el TJUE havia confirmat que Oriol Junqueras tenia immunitat quan va ser jutjat pel Tribunal Suprem.

Diputats independentistes van entrar a l’hemicicle cridant “llibertat” i van interrompre el diputat de Cs, Nacho Martín Blanco, que en aquell moment intervenia des del faristol. Fins i tot, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, es va dirigir a ell amb el polze aixecat en senyal de victòria. Roger Torrent, però, no va cridar a l’ordre als grups de JxCat ni ERC en aquella ocasió.

Torrent es va comprometre a “cosir la societat catalana” quan va ser elegit president del Parlament. “Vull contribuir a cosir la societat catalana, una societat d’identitats creuades. Davant d’aquesta pluralitat, la cohesió s’ha de fomentar en els elements comuns”, va afirmar el 17 de gener del 2018.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Torrent(e), Sarrià de Ter, 27/01/2020 - 23:25

Co co co co com s´atreveix aquest digital a dir-me parcial?