Publicitat
Política · 6 d'Abril de 2010. 10:33h.

A trets contra un fotògraf

Un vídeo mostra com soldats de l'exèrcit dels EUA riuen després de matar un periodista

Un vídeo fet públic per una organització nordamericana mostra com l'exèrcit del EUA va cosir a trets un fotògraf de l'agència Reuters i el seu conductor. L'atac es va produir fa tres anys des d'un helicòpter, però els EUA sempre havien mantingut que havien disparat contra insurgents que els atacaven. Les imatges, que contradiuen la versió oficial, mostra com després de disparar, el soldat riu i es felicita que "els he tocat".

Les víctimes, abans de ser atacades
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jo, Bcn, 06/04/2010 - 17:50

No disparen a un fotograf, ni tampoc a un periodista, disparen a un grup de persones que presumptament anaven armats és per això que s'obre foc. Estem parlant del camp de batalla, i allà si no actues ràpid potser acabes al cementiri.

#7 Ufrasico, Villena, 06/04/2010 - 13:43

Yo creo que habría que enjuiciar por homicidio involuntario a los jerifaltes de las cadenas de TV que mandan a sus reporteros a sitios en guerra donde las bombas, las balas y los obuses sun un peligro cierto, y, además, los hacen is cargados con cámaras.

#6 Andreu, mataró, 06/04/2010 - 13:10

He participat en un parell de missions. La cobardía dels soldats es reflexe de societats burgueses y superficials. Aquests disparen a 3 km y es pensen que combaten...herois. Per a véncer als USA n'hi ha prou tallant-los l'aprovisionament d'hamburgueses

#5 Julià, Barcelona, 06/04/2010 - 12:43

La tal Núria segurament s'ha llegit el famós e-mail sobre com la llengua catalana reflecteix suposadament l'idiosincràsia nacional, i ara es creu una autoritat. Pel que fa al vídeo, els soldats diuen que van armats. Són càmeres? Ho saben?

#4 Julià, Barcelona, 06/04/2010 - 12:39

donar: (del DIEC)
13 1 tr. Fer que algú rebi els efectes (d?una acció nostra). Li vaig donar una bufetada, un cop de puny.
13 2 tr. per ext. Donar el bon dia. Donar les gràcies, l?enhorabona, a algú. Donar una lliçó. Donar una explicació.