Publicitat
Política · 12 de Maig de 2022. 18:50h.

A Valls li surt competència a França

El fins ara diputat no llença la tovallola

A Valls li surt competència a França

Stephane Vojetta

A l'exalcaldable de Ciutadans per Barcelona, Manuel Valls, li ha sortit competència a les eleccions legislatives per a l'Assemblea Nacional que tindran lloc d'aquí a un mes, el proper 12 de juny.

Després de tornar a França, Valls va decidir presentar-se com a diputat en el partit de Macron -de fet ho va tenir de titular d'Economia (201-2016) quan va ser primer ministre- per la denominada cinquena circumscripció.

La legislació francesa permet, en efecte, presentar-se per l'estranger. En aquest cas dels votants residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco. Valls, en presentar-se, intentava fer el llit al diputat Stephane Vojetta, del mateix partit.

A més aspirava a un escó per l'Assemblea Nacional -té gairebé 600 escons- després d'haver estat ja primer ministre, el màxim càrrec en la política gal·la després del president de la República.

Però Vojetta ha decidit no acovardir-se i ha presentat ja les firmes necessàries segons explicava al seu perfil de twitter. “Jo sé que esperaven la confirmació: doncs aquí em tenen. Acabo de sortir del Ministeri de l'Interior, a París, on he dipositat l'expedient de la meva candidatura”.Vojetta, que ja era fins ara parlamentari, ja va expressar fa una setmana el seu suport a Emmanuel Macron malgrat tot, va reconèixer la seva “sorpresa” per la decisió de Manuel Valls i va reivindicar que ell era el “candidat natural” després de diverses legislatures.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 David, Baix Llobregat, 12/05/2022 - 19:51

A França, els legisladors són escollits pels ciutadans. A Espanya, pels partits.