Publicitat
Política · 21 de Març de 2012. 12:00h.

Abadal aconsegueix els avals per enfrontar-se a Duran

Afirma que "els tinc, però no a les meves mans" i convocarà una roda de premsa per presentar-los

Abadal aconsegueix els avals per enfrontar-se a Duran

Vila d'Abadal, atenent la premsa, al Parlament

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat que ja té els avals necessaris per disputar-li el lideratge d'UDC al seu actual president, Josep Antoni Duran i Lleida, al proper congrés del partit, que se celebrarà el 12 i 13 de maig a Sitges amb el lema "Catalunya: Centralitat, humanisme i justícia social”.

En declaracions als mitjans després d'una reunió amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'alcalde ha afirmat que "els tinc, però no els tinc a les meves mans". Els avals necessaris per optar al lideratge d'UDC són 180, 20 per cadascuna de les agrupacions intercomarcals que té el partit.

En aquest sentit, ha explicat que "farem una roda de premsa -que segons ha assegurat serà la setmana vinent- amb tots vosaltres. Explicarem el projecte, com ho tenim, quants avals hi ha de cada lloc" i ha volgut deixar clar que "ens presenten amb una opció diferent que no es contra ningú, si no a favor del país".

Vila d'Abadal ha defensat que les arrels de la formació són plenament independentistes, malgrat que Duran, que porta 30 anys al capdavant del partit, sempre s'ha oposat a aquesta opció.

Després de preguntar-li pel fet que Duran esgrimeix que més que independentista UDC és un partit que aposta per la confederació amb Espanya, Vila d'Abadal li ha replicat que per confederar-se primer cal que Catalunya sigui un "estat lliure".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Jordi Masoliveer, Vic, 23/03/2012 - 09:41

Endevant Josep Maria, ens has recuperat l'esperança. Sens dubte a Unió cal un canvi, ets la persona ideal per encapçalar-lo.

#12 angel, cardedol, 22/03/2012 - 22:14

No sòc del CiU, pero dono tot el suport a Vila d´Abadal. Que tremolin els CyU-E.

#11 Jordi, Tarragona, 22/03/2012 - 10:13

Ja sap el Sr. Duràn que dins d'Unió hi han dos partits: el dels seus amics que juguen a les cadires i els del Sr. Vila d'Abadal que volem la independència de Catalunya. Els que procuren amb els seus silencis i les seves complicitats i els que no deuen res al partit ni necessiten cap cadira.

#10 Ramon, Berga, 21/03/2012 - 18:21

Endavant Vila d'Abadal. Tens tot el meu suport!

#9 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 21/03/2012 - 17:04

Ja comença a ser hora que aquest fòsil-espanyolero d'en Duran sigui retirat de circulació..
No deixar de ser un obstacle més en el camí del alliberament Nacional del Nostre País.
Endavant Vila d'Abadal