Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2012. 20:47h.

Abadal necessita 180 avals per competir amb Duran

Els sobiranistes d'Unió poden plantejar 'batalla' a la ponència ideològica

Abadal necessita 180 avals per competir amb Duran

Vila d'Abadal, en una imatge al Parlament

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que ja ha expressat la seva intenció de competir amb Josep Antoni Duran i Lleida pel lideratge d'Unió al proper congrés del partit, ha iniciat la recollida d'avals per poder presentar la seva candidatura, segons ha sabut e-notícies.

Els estatuts d'Unió, en efecte, estableixen que qualsevol candidat que opti a la presidència del comitè de govern necessita un mínim de 180 avals -cada militant en pot signar un- amb un mínim de 20 per cada intercomarcal. UDC té una estructura territorial dividida en sis intercomarcals, que corresponen a les quatre províncies (Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida) a més de Barcelona ciutat i Terres de l'Ebre.

El darrer consell nacional del partit, celebrat el passat dia 11, va aprovar la convocatòria del 25è congrés nacional ordinari per als propers 12 i 13 de maig a Sitges amb el lema "Catalunya: Centralitat, humanisme i justícia social”. Vila d'Abadal té quasi impossible vèncer Duran al congrés, perquè el lideratge del secretari general de CiU és gairebé inqüestionable i domina l'aparell del partit.

En canvi, es pot produir una batalla ideològica amb l'única ponència que es debatrà on els sobiranistes del partit -entre els que s'arrenglera Vila d'Abadal- poden tenir més opcions. El text de la ponència deixa de banda, de moment, qualsevol temptació sobiranista.

El congrés revalidarà previsiblement el lideratge de Duran quatre anys més, però passat aquest període podria haver-hi un relleu consensuat. Els eventuals candidats -ningú no ha mogut peça, òbviament- serien l'actual vicepresidenta, Joana Ortega; el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí; la propera secretària general, Marta Llorens; o el secretari d'Universitats, Antoni Castellà.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 angel, cardedeu, 23/02/2012 - 18:55

Jo no sòc de CiU, pero aquesta vegada dono el suport a Josep Maria Vila d'Abadal pel canvi. En Duran y Lerida ja es molt vellet.

#6 Almogàver , La Sagrera , 23/02/2012 - 13:45

Hostia, ponència ideològica!!! Això promet molt però no m'arribo a imaginar com pot ser la d'en Duran, deu tenir dues paraules perquè no crec que pugui ser més llarga. A l'eslogan, a més d'això de justicia social podrien afegir-hi pa i pernil, per a donar signe de catalanitat.

#6.1 Carrasclet, Castellbell i el Vilar, 23/02/2012 - 16:34

Hola Almogàver, com t'ha anat pels meus dominis? De debò no creus que els Departaments de Treball dels Governs Pujol no tenien contingut social, quan estaven en mans d'Unió? Crec que no estàs sent just.

#5 Tomppa, Sabadell, 23/02/2012 - 10:24

Únió com convergència són 100% espanyols. Qualsevol intent a canviar adn espanyol d'aquestes dues formacions fallaré.

#5.1 francesc, Girona, 23/02/2012 - 12:23

no cal dir tonteries, així anem !

#4 jajajjaaajaaa, Barcelona, 23/02/2012 - 06:47

Unió ? ponència ideològica ? Vila Bla bla bla ? no es bellugarà ningú.......ara que amnen tots quiets.......la gestoria....Unió no farà res com sempre nomès "cursos d ocupacíó" jajjajajjajajajaaa

#3 Mireia, Barcelona, 23/02/2012 - 01:44

Vila Abadal agrada per què es honest i diu les coses pel seu nom. Fan falta polítics valents, coherents i compromesos amb les seves idees fins el final. Sense mirar el preu personal que hauran de pagar. La bona gent d Unió ho sabrá apreciar. Ja n hi ha prou de Duran. 30 anys son molts.