Publicitat
Política · 5 de Maig de 2014. 17:19h.

Absolts dos regidors de PxC que van titllar de "terrorista" un militant de la CUP

La jutgessa considera que les expressions s’emparen en l’àmbit de la llibertat d’expressió

Absolts dos regidors de PxC que van titllar de "terrorista" un militant de la CUP

L'alcaldable de PxC al Vendrell, August Armengol, a la seva consulta mèdica

Els regidors August Armengol i Juan Manuel Carrasco de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell han estat absolts després de ser jutjats per haver qualificat de "terrorista" i "filoetarra" el militant de la CUP d’aquesta localitat, Arkaitz Iza.

La sentència emesa pel jutjat d’Instrucció número 6 del Vendrell els absol d’una acusació d’injúries i calúmnies. La jutgessa considera que la dimensió del conflicte verbal entre els regidors de PxC i el membre de la CUP converteix en insuficient el criteri subjectiu de l'"animus injuriandi" per jutjar aquest tipus de delictes, i empara els qualificatius utilitzats en l’àmbit de la llibertat d’expressió.

“Les expressions jutjades van ser realitzades en el context d'un debat polític iniciat pel denunciant tal com aquest reconeix, amb una pregunta, que també contenia certes expressions emparades per la llibertat d'expressió, que igualment poguessin resultar ofensives, i que van ser contestades amb altres expressions que al seu torn també poguessin resultar ofensives”, expressa la sentència.

Arkzaitz Iza va denunciar els dos regidors del partit ultradretà el passat desembre perquè en un ple municipal es van dirigir a ell anomenant-lo "terrorista" i "filoetarra". Tant el militant de la CUP com la seva advocada demanaven que els dos regidors fossin condemnats a pagar multes de 400 i 450 euros per les injúries, a més d’abonar 600 euros per responsabilitat civil. També reclamaven que demanin públicament perdó al jove de la CUP al ple municipal.

Segons l’advocat de la defensa, Jose Maria Ruiz, la reacció dels dos regidors va ser en resposta a les acusacions de "racistes" i "feixistes" que Iza els havia fet anteriorment. Casualment, Juan Manuel Carrasco havia denunciat poc abans un membre de la CUP per haver dit que PxC era un partit "racista i feixista", però la denúncia va ser arxivada pel jutge.

Una imatge del militant de la CUP amb la seva advocada

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 PEPE, LLEIDA, 06/05/2014 - 10:42

EL DOCTOR MENGELE TAMBÉ ERA MOLT EDUCAT I SIMPÀTIC...

#8 Jùlia Arumí, Figueres, 06/05/2014 - 09:59

Aquest Doctor Armengol hauria de ser el President de Plataforma. Amb la seva clase i educació portaria molt lluny el partit, no com l´altre que hi havia abans. Sort que el vau fer fora. Hagués enfonsat el partit. Felicitats i a seguir treballant per defensar la gent de casa.

#7 Koan, Barcelona, 06/05/2014 - 07:11

La CUP reclama cada dia la llibertat d'Otegui i MAI ha tingut una paraula en contra de l'atemptat d'Hipercor. VERGONYA.

#5 Nekane Izaskun, Gaztelu, 05/05/2014 - 19:19

Hombre, si tú llamas fascista y racista a una persona y ésta te contesta terrorista y filoetarra, supongo que ambos se ponen a la misma altura.

#4 No sé xq s'enfaden, si és la pura veritat, BCN, 05/05/2014 - 18:44

En Sandali era conegut com el xòfer d'ETA; els membres de la CUP apoien públicament Batasuna-ETA i el món abertzale; el seu refernt polític és Bildu.. i s'empipen quan els hi diuen que són filoetarres? Jo també ho dic. I qualsevol que no justifiqui als assassins d'Hipercor i de 800 persones més.