Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2011. 16:54h.

Abstenció de més d'un 65% a les primàries d'ICV

L'exlíder de CCOO, Joan Coscubiela, proclamat candidat d'Iniciativa

Abstenció de més d'un 65% a les primàries d'ICV

Coscubiela, amb Herrera

Joan Coscubiela ha estat proclamat candidat d’ICV a les properes eleccions generals del 20 de novembre amb un vot favorable del 97,36% (1733 votants) i amb una participació del 34,07% del cens d’adherits i adherides que arriba a 5224 persones. Un xifra semblant a les dues anteriors eleccions primàries dins de la formació ecosocialista on el candidat a les europees, Raül Romeva, va tenir un suport del 97.50% amb una participació del 32,50%, i també a les anterior eleccions autonòmiques on Joan Herrera va tenir un 97.42% de vots favorables en unes primàries que van comptar amb un 35.60% de participació dels militants i simpatitzants.

El candidat electe ha fet una crida a tots aquells que estan patint la crisi i que poden ser abstencionistes en les pròximes eleccions del 20 de novembre perquè vagin a votar i apostin pel projecte d’Iniciativa per Catalunya Verds. “Aquestes situacions provoquen una barreja de malestar i cabreig i desesperança i molta por”, ha dit Coscubiela referint-se a qui està patint els efectes de la crisi econòmica alhora que ha indicat que des de la llista que encapçalarà al Congrés dels Diputats “volem combatre aquests estats anímics amb propostes i il·lusió” i “volem convèncer a totes aquestes persones que en un moment determinar poden caure en la temptació de la resignació i poden sentir els cants de sirena de l'abstenció que no podem cometre aquest error perquè ho pagarem tots”.

“Hem de tenir la capacitat de convertir aquesta indignació en rebel·lia i compromís socials i polític”, ha dit Coscubiela en la seva primera intervenció ja com a candidat per les pròximes eleccions generals i “estem en condicions de ser el referent de les persones d’esquerra i progressistes que no volen resignar-se i que volen implicar-se en un projecte per afrontar aquesta crisi”.

També ha volgut fer èmfasi en la reforma fiscal que defensa la formació per la qual encapçala la llista a les eleccions generals i en aquest sentit ha demanat que ningú faci trampes, “no es tracta de que paguin més el que ja paguen sinó que es tracta d’acabar amb el frau fiscal que arriba al 23,5% i es tracta que els rics aportin per fer polítiques al servei de l’ocupació i al servei de la gent”. “Aquest és el gir que la ciutadania  està exigint i que nosaltres volem portar a la campanya i també al Congrés”, ha afegit el candidat ecosocialista.

Per això Coscubiela ha dit que ICV ha aconseguit “la primera victòria electoral” ja que durant molt de temps ha estat impossible discutir de fiscalitat “perquè els poderosos no volien perquè era parlar d’un dels espais més injustos i ara fins i tot Obama parla de fiscalitat i de la necessitat que es gravin els poderosos i estiguin al servei de les persones que ho necessiten”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Alan, barcelona, 25/09/2011 - 23:34

Juas jus vaya, ni los de su secta les votan...

#5 Kropotkin, Vic, 25/09/2011 - 20:52

Vaya nivelazo en la izquierda tambien... Jua, jua, jua,... Llegaremos lejos... Jua, jua, jua,...

#4 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 25/09/2011 - 19:40

De medi ambient no en parla? Ja ho farà la 2ª de llista quan es desenganxi del vesc. Perquè si pacten amb EQUO, es suposa que no poden emparar la caça ilegal. O potser es desenganxarà EQUO d'ells, o ells tornaran a la implicada a Rubí, a caçar ocellets amb cola. Ai quins verds més verds!

#3 Carla, Vallirana, 25/09/2011 - 19:09

Tant de bó aquest senyor ara que serà en política es mulli en el tema nacional i prengui partit per la llibertat del poble de catalunya com molt bé fa el seu company Romeva i no li faci el joc als espanyolerus de la direcció d´IC

#3.1 xavi, bcn, 25/09/2011 - 21:33

Però hi han españoleros a la direcció de IC?
Em pensava que l´´ultima persona assenyada a lèsquerra a Catralunya era el Guti

#1 xavi, bcn, 25/09/2011 - 18:36

A veure si tenim sort i aquest també es dedica, com el Romeva, a fer li el joc a Joel Joan dient el moltíssim que ens maltracta Espanya