Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2021. 19:21h.

Acord per ampliar l'aeroport del Prat

La Generalitat i el Govern espanyol pacten desbloquejar 1.700 milions

Acord per ampliar l'aeroport del Prat

La Generalitat i el govern espanyol han arribat a un acord per desbloquejar la inversió de 1.700 milions per a l'ampliació de l'aeroport del Prat i convertir-lo en un hub de vols intercontinentals.

Els dos governs han desbloquejat les inversions però no defineixen el traçat exacte de l'ampliació, que serà clau per saber quin impacte mediambiental té i si afecta l'espai protegit de La Ricarda, al delta del Llobregat, inclòs en la Xarxa Natura 2000.

L'acord entre els dos governs inclou la construcció d'estacions d'alta velocitat ferroviària als aeroports de Girona i Reus. La Generalitat creu que així es millorarà l'operativa de l'aeroport del Prat, perquè situarà les instal·lacions de Girona i Reus a 30 minuts de l'aeroport de Barcelona.

Aquest dilluns, hores abans de la reunió de la comissió bilateral, hi ha hagut una reunió fora d'agenda sobre l'ampliació de l'aeroport entre el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president d'Aena, Maurici Lucena.

En un comunicat, la Generalitat assegura que l'ampliació es farà amb "criteris mediambientals". De fet, apunta que no validarà cap proposta d'actuació que faci Aena si no l'ha avalat prèviament la Comissió Europea.

Després de l'acord entre els dos governs, l'executiu espanyol ha d'aprovar el document de regulació aeroportuària DORA 2022-2026 i el nou Pla director del Prat. En aquesta fase caldrà definir la proposta concreta d'ampliació del camp de vol. Si finalment afecta La Ricarda, la Generalitat assenyala que s'hauria de consultar a la Unió Europea per validar la possibilitat de l'afectació.

Qualsevol impacte en espais inclosos en la Xarxa Natura 2000, com és el cas de la llacuna de La Ricarda, obliga a fer una consulta prèvia a la Comissió Europea.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 03/08/2021 - 15:58

Los separatistas como siempre a por el 3-20 % de cabeza, de cabeza, han olido pasta a la butxaca y van en tromba y mucho disimulo... la culpa dels ejpañols.

#10 Montse, Barcelona, 03/08/2021 - 09:43

¿Estaciones del AVE en aeropuertos de Girona y Reus? ¿Es una broma? ¿Con qué cara van a decirselo a pueblos de España que le han quitado el tren o está de pena como en Extremadura? ¿Con eso se va a llenar algo la España Vacía? ¡No al despilfarro de dineros públicos¡ ¡Basta¡

#8 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, SI AMPLIAR AEROPORT DEL PRAT, 03/08/2021 - 07:21

AMPLIAR EL AEROPORT DEL PRAT DE BARCELONA ,Sera bueno para Barcelona ,Catalunya pero tambien para España .Si Catalunya va bien ,va bien España y la economia Catalana y Española .Es una gran obra que hace falta se haga . Aparte que daria trabajo a mucha gente en paro ,ademas cuando se amplie el Prat a lo mejor Catalunya TENDRA OTRO GOVERN

#7 Menjamela Grandi, Anapurna, 03/08/2021 - 07:00

Tenemos tres aeropuertos, dos de ellos infrautilizados, y los van a conectar por AVE en 30 minutos. ¿Entonces hace falta ampliar el Prat?
¿Cuáles serán las comisiones de las obras?

#7.1 Fernando, Mataró, 03/08/2021 - 12:46

Eso sin hablar de Alguaire, donde se oyen piar a los pajaritos. Ay perdón, eso será solo hasta que Puignerón acabe montar la base espacial y la Nasa tractoriana, a partir de la cual Cataluña será la envidia de rusos, estadounidenses, selenitas y marcianos.

#6 Ojotuerto, Calafell.TAB, 03/08/2021 - 06:34

Jaja por poco llegan a 1714 jajaja. Casi la cantidad de la deuda real del F C Barcelona. Ya se inventarán un patner, o un patrocinio. Mucho cemento para un mural de Messi "un jugador Estado" jajaj. Prisas desde la paella jajaja por si la falta de distancia y mascarilla, fuera a peor. El Puigneró es más espanyol desde la Paella del verano. Jajajajaj