Publicitat

El Consell per la República celebra la seva assemblea fundacional a la seu oficial del Govern

Acte privat a Palau

El Consell per la República ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea fundacional des del Palau de la Generalitat, la seu oficial del Govern, combinant-ho amb algunes intervencions telemàtiques des de Brussel·les. En l'acte, que té lloc a menys de dos mesos de les eleccions al Parlament, han participat representants de Junts, el PDECAT, Demòcrates, l'ANC i la CUP com a observador. També han estat presents altres personalitats de l'entorn independentista.

L'expresident Carles Puigdemont, que presideix el Consell per la República, ha fet una crida al "desbordament democràtic" per fer "efectiva" la independència durant la presentació que ha fet telemàticament del full de ruta de l'entitat.

ERC, un dels dos partits que forma part del Govern, no ha participat de la reunió en considerar que era partidista i podia tenir motivacions electoralistes pel fet que s'hagi celebrat abans dels comicis que s'han de celebrar el 14-F.

El president en funcions del Govern i candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha considerat que l'assemblea fundacional de representants del Consell per la República d'aquest dissabte s'hauria d'haver ajornat passades les eleccions del 14-F per a evitar que s'utilitzés electoralment en la campanya. Aragonès ha manifestat que hauria estat el més "adequat" per tal d'"evitar que s'utilitzés com una qüestió electoral" en un acte d'ERC des del Parc de l'Espanya Industrial, a Barcelona.

El candidat d'ERC ha manifestat que la campanya electoral no s'hauria de centrar en disputes entre independentistes i ha fet una crida a la unitat recalcant que "cap independentista serà mai un adversari, sempre serà un aliat".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 20/12/2020 - 10:10

la Cosa Nostra se ha adueñado de la Administración de toda la región y ya sabemos lo que ocurre cuando eso ocurre

#8 L'avi Florenci, l'home, la terra i la deixa, 19/12/2020 - 22:31

I després encara es pregunten com és possible que tants catalans hàgim perdut el respecte a les nostres institucions pròpies. O ens prenguem a conya llocs i títols que fa no gaire representaven el més autèntic del nostre autogovern històric. Han enderrocat l'afecte a Catalunya i les seves institucions oficials en moltíssims catalans.

#7 Joan Carles, Barcelona, 19/12/2020 - 21:30

Fer ús de recursos públics per afers privats, NO ÉS DELICTE?

#6 Neferu, Barcelona, 19/12/2020 - 19:05

utilizar La Generalitat para esa asamblea demuestra el nulo respeto que tienen por las instituciones y lo peor de todo, ¡ es que se les permite! Es una verdadera vergüenza que sigan manchando, la institución emblema de Catalunya, más de lo que ya lo está. Alguien debería frenar a esta colla que se comportan como los únicos amos de todas las inst

#5 Chris, Lleida, 19/12/2020 - 18:53

El procès queda lejos de haber terminado, se avecina el fin del catalanismo tal y como lo conocimos previo al proceso. Y no habrán mas culpables que los del Govern, funcionarios del régimen, influencers de redes, bots, y sus incondicionales y fieles votantes. Se pueden quedar en su caverna tan pronto como se les acabe el chollo al Govern.