Publicitat

De moment ningú s'ha atrevit a signar res

Acte simbòlic

Reunió del Govern d'aquest divendres (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat la data i la pregunta del referèndum, però no ha signat cap decret ni ha convocat oficialment la cita: només ho ha comunicat verbalment. L’acte d’aquest divendres s’ha realitzat amb un to solemne –fins i tot s’ha reunit extraordinàriament el Govern abans- però no té cap efecte fins que Puigdemont signi la convocatòria, tal i com va fer Artur Mas pel 9N en un altre acte a Palau al setembre del 2014.

Puigdemont sap que la signatura o una convocatòria formal pot tenir “conseqüències penals”, tal i com va advertir el Tribunal Constitucional el passat mes de desembre. El TC va recordar que les resolucions del debat de política general relacionades amb el referèndum unilateral havien quedat suspeses, i que el Govern no podia aprovar cap iniciativa relacionada amb aquestes.

El Govern espanyol i la Fiscalia ja han dit que no actuaran davant l’anunci. El portaveu de l’Executiu de Rajoy, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat que l’acte d’avui ha estat una “escenificació”. A més ha afegit que el seu govern actuarà quan el president de la Generalitat “passi als fets”.

Fonts de la Fiscalia també han comunicat que no s’actuarà penalment contra l’anunci de la data i pregunta del referèndum. Segons aquestes fonts, la Fiscalia General de l'Estat diu que el que ha passat avui són només "paraules" malgrat les formalitats emprades. Quan es publiquin com "convocatòria oficial", la Fiscalia si actuarà per la via penal.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Petersellers, Bcn, 12/06/2017 - 19:26

Es que a los nacionalistas catalanes lo que de verdad les va son los simbolismos, las metaforas, la épica, el supremacismo victimista y llenarse los bolsillos en nombre de la patria

#10 Grauero, Gurugu, 09/06/2017 - 22:05

"De momento nadie se ha atrevido a firmar nada",
Ni lo haran hasta que aprueben su famosa ley de desconexion, aprovecharan ese mismo pleno para ello, asi se quieren librar alegando que estan bajo otra legalidad. Creo que no les saldra bien la jugada.

#9 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 09/06/2017 - 20:23

Quan tornem a l´Hora Universal Coordinada els trobarem a faltar.

Tants anys de festa grossa no s´obliden aixi com aixi.

#8 Jose, Bcn, 09/06/2017 - 20:15

Son unos impresentables
Hacen mucho mal a catalu ya.los de junt pel.si
El tlempo.dira

#7 lepero, barcelona, 09/06/2017 - 20:09

Vamos a recuperar la festividad solemne del día del Caudillo, esta vez del Caudillo Putschdemont.