Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2011. 11:49h.

Acusen el Govern de voler estalviar 53 milions amb el PIRMI

El secretari general d'Empresa i Ocupació assegura que el 64% dels talons ja s'han cobrat

Acusen el Govern de voler estalviar 53 milions amb el PIRMI

El conseller F. Xavier Mena, en una foto d'arxiu

El sindicat UGT de Catalunya ha denunciat que amb la retallada del PIRMI, "la Generalitat es vol estalviar 53 milions d’euros" i ha demanat al Govern que "faci un pas enrere en els canvis en la forma de pagament de la renda mínima d’inserció (RMI) i la faci efectiva de manera immediata a tots els beneficiaris".

En un comunicat, asseguren que "trobem indignant i absolutament innecessària la situació que s’ha generat, deixant sense cap tipus d’ingrés unes 15.000 famílies". "Estem parlant d’ajudes de 500 euros, a persones en risc d’exclusió social que no tenen altres ingressos i ja han esgotat la possibilitat de rebre altres subsidis públics", afegeixen.

El sindicat acusa al Govern de voler "estalviar 53 milions d’euros anuals, que nega a les persones més necessitades"."Ens trobem amb un Govern -continuen- incapaç de posar-se en la pell dels ciutadans més desafavorits, com els aturats o la gent pobra, i que insisteix en criminalitzar-los, mentre es nega a controlar el frau fiscal, que suposa el 22,3% del PIB de Catalunya -16.000 milions d’euros anuals, el 72% dels quals són evadits per les grans empreses- i ha eliminat a la pràctica l’impost de successions i donacions, que permet que les famílies riques d’aquest país s’estalviïn de pagar 160 milions d’euros anuals".
 
Per la seva part, el secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha assegurat que el 64% dels talons de la renda mínima d'inserció, la PIRMI, ja s'han cobrat. En declaracions a Catalunya Ràdio, reconeix que "després de tants anys de cobrar el dia 1 la gent s’ha preocupat, però ha recordat que "això no és una nòmina, això és una contribució que fa la societat perquè aquesta persona s’insereixi a la societat” i ha afegit que “hi ha uns drets i unes obligacions per les dues parts”.

El secretari general ha demanat tranquil·litat i ha explicat que "tothom que està en regla pot haver cobrat, en comptes del dia 1, el dia 5 o el dia 7, però el dia 11 creiem que tothom -sinó el 100%, el 99%- si han volgut, han pogut cobrar.”

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 maria, barna, 11/08/2011 - 17:07

pues si se puede ahorrar,53 millones de euros porqué se quejan?qué cobren los que se lo merezcan.

#6 JJJ, LLEIDA, 11/08/2011 - 16:03

Com es que els sindicats no denuncien que existeix un 36% de la gent que esta cobrant subvencio que per fer-ho al seu pais d'origen no ha pogut cobrar encara els diners?No surt a compte agafar un avio per cobrar 200 euros oi? Aquesta es la casta podrida des sindicalistes actuals poca vergonyes.

#5 JJJ, Lleida, 11/08/2011 - 16:00

INCREIBLE! es prenen mesures LEGALS per lluitar contra el frau del cobrament de ajuts i subvencions, i els sindicats volen evitar-ho!? A Alemania, quan es va acabar la feina, als treballadors espanyols els hi van agrair la seva col·laboració, I CAP A CASA A PAGAR-SE EL BILLET ELLS!

#5.1 Joan, Barcelona, 13/08/2011 - 07:15

Perquè son els mateixos sindicats que mai han tingut collons de deninciar el frau del PER a andalusía o extremadura. Si això ho hagués fet el tristparit parlaríen de l'herència del 23 anys famosos i aplaudiríen amb les orelles

#4 Almogàver , La Sagrera, 11/08/2011 - 13:43

Que llestos que són els neo-com-ciu's. És el govern dels millors... botxins dels pobres i per aixó no fa falta pagar matricula milionaria a ESADE

#4.1 Sarraí, Barcelona, 13/08/2011 - 07:12

Tù molt content que et fotin els calers de la butxaca oi per repartir a pobrets estafadors. On et penses que va estudiar la llumenera d'en Castells?

#3 jfuertesf, Barcelona, 11/08/2011 - 13:12

Suposo que, com sempre, paguen justos per pecadors i a caa bugada perdem un llençol. Trobo a faltar, però, una reacció del sindicat a l'afirmació que ha fet el Secretari General sobre l'enviament d'aquests diners a l'estranger i d'altres corrupteles descobertes.