Publicitat
Política · 2 de Gener de 2009. 18:12h.

Acusen Israel de "crims de guerra"

Demanen a Huguet que trenqui els convenis de cooperació signats

Acusen Israel de "crims de guerra"

Joves encadenats a la conselleria d'Innovació. Foto: Mireia Bordonada

Una desena d'activistes s'han encadenat aquest matí a la seu del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, al Passeig de Gràcia de Barceona, per a denunciar els convenis de cooperació signats recentment pel conseller Huguet amb l'Institut Israelià de Tecnologia. Els joves denuncien en un comunicat que "l'exèrcit d'ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d'aquest nou acte de barbàrie han estat més de 400 morts i 2000  ferits. La comunitat internacional no ha sigut capaç fins hores d'ara d'emetre un comunicat de condemna deixant a l'estat d'Israel les mans lliures per seguir endavant amb el seu genocidi a Gaza incomplint tots els acord internacionals".


"Davant d'aquesta acció no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció no pot anar  acompanyada per una normal relació entre l'Estat d'Israel i Catalunya. En lloc de pressionar el govern d'Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra, i incompliment del dret internacional, el govern de la Generalitat engega i desenvolupa convenis de cooperació amb l'Estat d'Israel. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí i es per això que fem una crida als nostres governants a que trenquin de manera  immediata tots els acords de cooperació i associació amb l'Estat d'Israel".


"Aquesta acció està emmarcada en la campanya de Boicot encetada des de la  la societat civil per tal de trencar tots els lligams amb un estat que no respecta els valors del dret internacional i vulnera de manera sistemàtica els drets fonamentals de les persones. Per això avui ens hem encadenat davant del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa on el seu conseller en cap, Josep Huguet, ha viatjat en els últims mesos a Israel per establir convenis de cooperació amb l'Institut Israelià de Tecnologia i l'empresa Alvarion, especialitzada en tecnologia multimèdia".


"Volem visibilitzar davant la ciutadania aquesta cooperació, que des d'aquest departament de la Generalitat, es duu a terme amb l'Estat d'Israel, un Estat que s'autootorga plena impunitat per executar un genocidi a la Franja de Gaza sense cap condemna per part de la comunitat internacional. Per tot això demanem la immediata ruptura dels acords que es tenen des d'aquesta Conselleria davant la tràgica situació que viu el poble palestí. També fem una crida a la ciutadania  a participar en les properes mobilitzacions que es duran a terme a Barcelona en solidaritat amb Gaza i el poble palestí".

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#68 cesar, noceda del bierzo, 04/01/2009 - 20:59

laila no entendido lo que escribiste te importaria decirmelo en castellano

#67 Laia, Girona, 04/01/2009 - 20:20

Deunidó quins comentaris! Els de la foto els conec personalment, han estat a Gaza tres cops per l'1 de maig, han col·laboren amb moviments indepedents d'allà, juntament amb moltes organtizacions catalanes, i de pijos res, gent que dona la cara

#66 palillos, perpiñan, 04/01/2009 - 13:05

mi perro se acaba de fumar un porro

#65 kanopus, Bages, 04/01/2009 - 12:43

Per mi podria desaparèixer l'estat d'israel i la franja de gaza i la mare que els va parir a tots plegats. No sé què és pitjor, els terroristes moros integristes o els jueus integristes en possessió d'armes nuclears.

#64 Ramon, Barcelona, 03/01/2009 - 22:57

Tant Al Fatah com la premsa d'Israel analitzen el conflicte de manera infinitament menys sectària que la merda de premsa d'aquí.