ERC veu impossible la construcció d'una Espanya "plural, moderna i democràtica"

Adéu a Espanya

Joan Puigcercós, durant la seva conferència

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha propugnat l'adéu a Espanya en contraposició a l'Escolta Espanya del poeta Joan Maragall durant una conferència a l'Auditori de Barcelona. Puigcercós ha fet "una crida a tots els homes i dones progressistes que durant molts anys han volgut creure que la millor solució per Catalunya era una Espanya  plural, moderna i democràtica que facin un pas endavant", i ha declarat que "era una idea respectable però ha quedat ja depassada pels  fets".
 
"Potser hagués estat l’ideal", ha afegit, "però no ha estat així. Ara ens cal obrir un nou cicle, un nou cicle on volem sumar a totes aquelles persones  progressistes, a totes les que volen una esquerra moderna que confien en el país, en la seva gent, que creuen que Catalunya ha de ser un sol poble. Volem sumar a tots  aquells homes i dones que volen sentir-se emmirallats en la història, que volen format part de la història de Catalunya!". "Volem doncs, que tota aquesta gent camini al nostre costat per fer un Estat propi, una nació de valors, per construir la República Catalana: una República de Valors!", ha acabat

En la seva opinió, el diàleg amb Espanya ha fracassat per "la falta d'interlocutor lleial a l'altra banda", "el xoc de nacions", el fet que "la construcció d'un Estat espanyol modern està conclosa" i que "l'Eix Madrid-Sevilla no només té com a fonament la idea de nació espanyola, hi ha un aliança estratègica".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 josepxicot, barcelona, 17/04/2009 - 19:10

Podeu comença per trencar amb el Monti
lla,sortir del Parlament a Madrid.A les ho
res hem parlarem.Prou de demogicia,de
pass que en Carod no malgasti els nos
tres diners.Molts catalans ho passem ma
gra.

#18 Pere, Barcelona, 17/04/2009 - 09:38

Atenció: Maragall va dir Escolta Espanya i al final del poema digué allò tan conegut "d'adéu Espanya". Per cert, això ho volen fer pactant amb el PSOE català??

#17 Clara, Barcelona, 17/04/2009 - 08:36

Ah, ¿pero se marchan...?
Ufff, ¡qué alivio! Así podremos dedicarnos a gobernar este desastre que ha sido producido por la caprichería de unos pocos.

#16 roger, gavà-mar, 17/04/2009 - 08:16

Espanya ja és plural, moderna i democràtica. La que no és ni plural, ni moderna i poc democràtica són els abertzale-republicans d'en Tardà, Carod etc.

#15 Manel, moià, 17/04/2009 - 08:06

LUIS, aquesta xifra com dius tu suposa uns 400 milions a Catalunya, i sentint-ho molt no hi ha calers adicionals per suplir-los. Amb un concert, q no hi és per culpa de PSC CIU, segur q s eliminava l impost i s acabaven molts problemes.
Prou demagogia ba