Publicitat

El Parlament enceta el camí cap a l'autodeterminació

Adéu a Espanya

Votació històrica al Parlament

El Parlament de Catalunya ha aprovat la moció presentada conjuntament per CiU i ERC -a la qual s'hi ha afegit ICV- per convocar una consulta d'autodeterminació prioritàriament a la propera legislatura.

La moció s'ha aprovat amb 84 vots a favor (CiU, ICV, ERC, SI, Enrest Maragall i Laporta), 21 en contra (PPC i Ciutadans) i l'abstenció del PSC.

Aquesta ha estat la darrera votació de la la IXa legislatura del Parlament de Catalunya, que ha finalitzat, tal i com han destacat tots els grups parlamentaris amb un ple "inèdit".

Núria De Gispert ha fet el darrer discurs i ha destacat que ha estat la primera presidenta de la cambra catalana i que ha estat la legislatura amb més paritat.

També ha dit que "la Catalunya d'avui, que està en peu, precisa un Parlament en peu, ben amatent a la realitat". Precisament, De Gispert ha convidat tots els diputats a cantar l'himne nacional de Catalunya com a comiat i tots els diputats -fins i tot el PPC i C'S malgrat que no han cantat- s'han posat dempeus.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#34 angel, cataluña no es ecspaña, 01/10/2012 - 21:15

PPC i C´s, no han cantat l´himne nacional de Catalunya? poca vergonya fatxes ecspañolistes, f.d.p. Quan en Franco estava viu obligaven als catalans cantar la cara al sol, perque tenim respecte. Pero PePinos de cabrons i Cabrons´subnor........... no canten. Fatxes que son fatxes.

#33 BEJOTA, BCN, 28/09/2012 - 16:28

Diu el meu cunyat "que mentres no passa la derrera beata ,n'acava la processió.La majoria silenciosa és de moment silenciossa ,peró no pas sorda.Wait and see.

N.B.El mal j'está fet.Ara vindrán les concequencies de ben segur.

#32 catimperi, bcn, 28/09/2012 - 09:45

Amb Democràcia i paciència TOT es pot assolir.
Adéu Espanya. Hola Catalunya Estat!

#31 Guillem, Barçalona, 28/09/2012 - 09:34

En un referèndum hi hà vot ponderat?

vol dir que hi han pobles que son90% independentistes y pobles on ho son un 40%, si aixó no es pondera els de Barçalona tenen massa pes hi no fora just, tot el que afecta a tot el territori hauria de ponderarse

#31.1 Montse, Barcelona, 28/09/2012 - 09:43

Que ha guanyat mai el PP a Barcelona?

I de quin partit és en Rajoy?

Als referèndums de la OTAN i de la constitució europea, va quedar alguna població fora d'aquestes institucions per haver guanyat el no?

No ens fem trampes al solitari, Guillem.

A Europa no cola.

#30 Montse, Barcelona, 28/09/2012 - 08:43

El resultat fa 300 anys que el saben a Espanya.

Per això no és que només vulguin prohibir que marxem si així ho decidim, EL QUE NO VOLEN ÉS QUE TOTHOM HO SÀPIGA.

Per això prohibeixen la democràcia, perquè Espanya i democràcia són antitètics.