Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2017. 13:08h.

Adéu a la Guàrdia Civil

Sobiranistes acomiaden els agents després d'escorcollar el setmanari 'El Vallenc'

Un centenar de sobiranistes s'han concentrat a la seu del setmanari 'El Vallenc' per manifestar-se en contra del registre que la Guàrdia Civil ha dut a terme aquest dissabte a la redacció del mitja de comunicació de Valls. Aquesta operació, relacionada amb l'escorcoll d'una impremta a Constantí, te com a objectiu buscar documents o material relacionat amb la preparació del referèndum de l'1 d'octubre.

El registre ha començat a les 11.30 hores i ha finalitat gairebé les cinc de la tarda. Els agents han abandonat la seu de la revista, mentre els concentrats han acomiadat una part del dispositiu policial amb un clàssic de la Trinca, 'Festa Major', i han entonat les estrofes finals: “passi-ho bé”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat que aquests escorcolls constaten que “el pensament lliure, que no obeeix a l'argumentari de FAES o la Moncloa, és un pensament sota sospita”. L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha considerat que “és sorprenent que es persegueixin mitjans de comunicació, la llibertat d'expressió i paperetes”. Per la seva banda, el president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha dit al seu compte de twiitter que “segueix la Inquisició ben activa en contra de la llibertat d'impremta”.

Aquesta operació està relacionada amb les diligències prèvies que el jutjat de guàrdia de Tarragona va obrir aquest divendres, després de rebre la denúncia de Fiscalia per desobediència, prevaricació i malversació de diners públics. El TSJC ha informat que “s'han demanat tres entrades i escorcolls a les oficines d'una impremta a Constantí i dues seus a Valls d'una publicació”. La causa està declarada secreta.

 

Sobiranistes davant les portes d'El Vallenc
Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#31 Paliques, Ni de aqui ni de alli., 10/09/2017 - 16:57

Los cuatro cavernarios de comarcas mantenidos por el Area Metropolitana. Luego hablan del Per. Por cierto.Como miraban de reojo a ver si las camaras de teven3 los grababan.

#30 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/09/2017 - 16:57

Goldman Sachs, un dels principals bancs d'inversió del món, ha publicat un informe en el que es dóna per fet que l'1 d'octubre hi haurà un referèndum a Catalunya i que l'independentisme hi obtindrà una clara victòria."

#29 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/09/2017 - 16:52

"Preferim les urnes als tricornis"

Gabriel Rufián

#28 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/09/2017 - 16:50

Amb la república catalana independent (del Principat): adéu a les forces d'ocupació erspanyoles!

#27 Gerard Bellalta, GIRONA, 10/09/2017 - 15:36

ESTO ES COMO UN TERMÓMETRO CON MUCHO MERCURIO EXPLOTA, TOMEN NOTA