Publicitat
Política · 26 de Gener de 2022. 11:19h.

Adéu independència

El Govern reclama el Corredor Mediterrani i els Jocs d'Hivern, dos projectes que necessiten el suport de l'Estat

Adéu independència

El Govern segueix amb la intenció de presentar una candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030. De fet, aquest mateix dimarts la portaveu de l'Executiu, Patrícia Plaja, ha informat d'una consulta que "es farà només a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran", tot i que s'escoltarà i es treballarà amb tot el territori afectat".

La Generalitat aposta per "una candidatura impulsada i liderada des de Catalunya", mentre que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el govern aragonès demanen "unitat, diàleg i respecte a tots els que formen la candidatura", segons ha manifestat el president del COE, Alejandro Blanco, en les darreres hores.

D'altra banda, el Govern també demana a l'Executiu de Pedro Sánchez acabar el Corredor Mediterrani. "La política espanyola en matèria ferroviària és un despropòsit", ha assegurat aquest dimarts el vicepresident, Jordi Puigneró. Considera que "hi ha una voluntat de rebaixar pes polític i econòmic a Catalunya". I ha manifestat que és "inadmissible" que l'Estat no connecti Barcelona i València.

Aquests són dos projectes a llarg termini que l'Executiu català vol posar en marxa amb el suport de l'Estat, fet que sembla, a priori, incompatible amb la independència de Catalunya. "Cap estat demanaria uns Jocs olímpics d'Hivern per una comunitat autònoma que planeja la independència a curt, mig termini. Vostès aparquen la independència no?", ha preguntat el director d'e-notícies, Xavier Rius, aquest dimarts en roda de premsa.

La portaveu de l'Executiu català, Patrícia Plaja, s'ha limitat a contestar que "el Govern és un govern clarament independentista que treballa per a la independència d'aquest país".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, bcn, 27/01/2022 - 12:51

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 (14-F)a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona..Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#4 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 26/01/2022 - 15:01

Pues por lo que parece nuestra pretenciosa y llengueruda Ministra de Asuntos Exteriores tendra que resignarse durante muchos lustros a viajar por el mundo haciendo cola en los mostradores de embarque como una vulgar turista mas

Y el cielo tambien tendra que esperar per veure al Juanitu Trada com el nostre primer ambaixador a la ONU

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 26/01/2022 - 14:25

Bueno, la independencia la pide cada día. Y chuches. Pero no verá nada de nada, ni independencia, ni juegos, ni trenecito, un chupachup y a cascarla. Los niños, que siempre piden.

#2 Marc de Vich, Marc, 26/01/2022 - 12:38

A la independencia se le llama jugar de farol. No van a conseguir dinero de nadie como lo consiguen ahora, son muy parcos y no tienen recursos. Si se llevaran bien con Aragón, Andorra y Occitania francesa, serían unos juegos Olímpicos fabulosos, incluso con tren desde Barcelona, pero no, a ellos les va ir de farol, y va a ser que no

#1 JOSEP , LATAULA DEDIALEG VAPARA LARGO, 26/01/2022 - 12:11

President Pere Aragones LA TAULA DE DIALEG , Tambe es veu es i sera unaltra Projecte de LLarg Termini a el pas que va ..ja ja