Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2016. 11:14h.

Advertència de Puigdemont a la CUP

"Pactarem els Pressupostos amb qui vulgui pactar-los"

Advertència de Puigdemont a la CUP

Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma en una entrevista a Expansión que "el pressupost el fa el Govern català, i ho pactarem amb qui vulgui pactar-lo, però és evident que la CUP ha d'ajudar al sosteniment de la legislatura, perquè es comprometre a donar estabilitat parlamentària. Nosaltres, que som gent que compleix els acords, no tenim cap dubte que van a complir-se".

El president català, d'altra banda, indica que "en aquesta legislatura no hi haurà una declaració unilateral d'independència, perquè no està previst i no és el nostre compromís. Sí que farem tot el treball perquè aquest país pugui ser un estat independent".

També lamenta que "ens hem trobat davant d'un Estat que retalla, opressor, incomplidor i que en el cas de la retallada de l'Estatut ens va violentar, però no de forma física". "No donarem salts al buit i tot estarà perfectament cobert, i no hi haurà ningú a qui se li canviï abruptament el marc jurídic", afegeix.

D'altra banda, assegura que "no m'he trobat cap representant de cap govern que no m'hagi dit que un referèndum acordat fos una mala solució. Tenim resolt un tema important: no hi ha aversió a acceptar un Estat català independent. I cal tenir present l'element més important de tots: que la UE, en tots els conflictes que té, demostra una extraordinària capacitat d'adaptació. És darwinisme pur, i ara s'ha vist amb el 'Brexit'".

"Avui no podem demanar a cap estat independent que ens doni cap suport, perquè no estem en aquesta lògica. Treballarem pel reconeixement més endavant, després que aquest país, a través d'una pantalla democràtica, hagi acreditat que té més del 50% de suport popular al procés. Llavors, estarem en condicions de traslladar a la política internacional, especialment a l'europea, que ja no està davant d'un assumpte intern, sinó com a mínim comunitari", conclou.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 BEJOTA, bcn, 04/04/2016 - 18:33

La Cámara de Comercio de EEUU en España prevé "una deslocalización masiva" de empleos y de inversión en caso de secesión
El presidente de la Cámara de Comercio de EEUU en España, Jaume MaletJaume Malet, presidente de la institución, advierte de la "creciente preocupación" de las empresas estadoun

#11 Hector, Bcn, 04/04/2016 - 15:22

Me sigue pareciendo imperdonable que hasta los medios como abc, mundo y la razon hayan publicado la lista de los implicados en panama, y aqui se siga obviando esta informacion. E-notices cuando querais, ni que sea disimulais qe sois imparciales, que hasta messi esta ahi y deseais decirlo

#10 Toti, Bcn, 04/04/2016 - 14:45

Pero este tío de que va! Que no que catalunya es España ! Y ni mayorías ni minorías ! Que es todo el pueblo español el que decide! Y el que es soberano! Que no no lo entiendes? Creo que es muy fácil ! Y si no te gusta te vas a Itaca !

#10.1 Hector, Bcn, 04/04/2016 - 17:13

Para enfatizar tu argumento pon un ejemplo de pais independizado que requeriera la metodologia que comentas.

#10.2 Toti, Bcn, 04/04/2016 - 18:37

Es nuestro ordenamiento jurídico el que lo dice! Aprobado y refrendado democráticamente por todo el pueblo español y concretamente por la gran mayoría del pueblo en Cataluña! Lo que pase en otros países se adaptara a lo que digan sus legislaciones! Por las bravas no vamos a ningún sitio! Vale!

#9 BEJOTA, BCN, 04/04/2016 - 14:21

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


N.B. HEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".

#9.1 Hector, Hector, 04/04/2016 - 14:46

Si, tant perdudes que no ha governat cap de les ultimes legiislatures l'independentisme... No espera..no eren els unionistes els que fa any no governen a cat?
Ja no publiques com mes empreses figen de cat? Va que superaran el 0'2% del teixit empresarial, vaaa que podeu!

#9.2 Hector, Cn, 04/04/2016 - 14:49

Catalunya 4a regio d'europa que mes inversionextrangera capta. Tambe se t'haura pasat per alt aquesta dada irrellevant.

#8 nedland, Roses, 04/04/2016 - 12:42

Vostes van fer un pacte de legislatura si no es respecta ..es trenca i a eleccions..la resta es una estafa ...vosyes nomes anomenen la democracia quan els seus sous estan en joc..pallassos