Publicitat
Política · 8 d'Octubre de 2018. 21:15h.

Advertiment del lletrats del Parlament

Avisen que les votacions dels diputats processats les poden invalidar

Advertiment del lletrats del Parlament

Joan Ridao, lletrat del Parlament, amb Josep Costa (foto: Parlament)

Els lletrats del Parlament han advertit que la fórmula acordada entre Junts per Catalunya i ERC perquè els diputats processats puguin votar “no s'adequa al contingut” de la resolució aprovada en el ple del passat 2 d'octubre. Els serveis jurídics avisen que les votacions en les que participin els quatre diputats de JxCat -Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez- porien ser “invalidades”.

L'informe, que ja han lliurat l'informe als grups parlamentaris, assenyala que “en cap cas els escrits examinats s'acollen a la facultat prevista en la resolució de designar un altre membre del grup perquè exerceixi els seus drets”. “En conseqüència, no poden desplegar els efectes jurídics previstos”, conclouen els lletrats del Parlament.

Els servis jurídics indiquen que les votacions que s'efectuïn sota la fórmula dissenyada per Junts per Catalunya podrien ser objecte d'un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional que significaria deixar sense efecte els acords aprovats en el ple. A més de “les eventuals responsabilitats que pogués apreciar la Sala Penal del Tribunal Suprem, per estimar, si escau, que s'ha incomplert” l'ordre de suspensió de Llarena.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Montserrat, Barcelona, 09/10/2018 - 08:26

Ara feia una temporadeta que aquests sediciosos no es passejaven per les linies vermelles. L'emoció de fa un any va ser fantastica, empresonaments, fugitius... a veure si ens tornen a oferir un espectacle d'aquell nivell i veiem entrar a presó (a Estremera millor) el milhomes del Torrent, que ell ja ho espera, pero poder tenir curriculum...

#2 Robertwalser74, Barcelona, 08/10/2018 - 23:01

Resulta sorprenent la rapidesa dels lletrats al presentar l'informe. Sospito que ja el tenien preparat i que, per tant, és la venjança d'ERC (Ridao és d'aquest partit) als socis del PdCAT després de que aquests es passesin pel folre l'acord sobre els diputats imputats.

És fantastic.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/10/2018 - 22:07

Suposo que tots sabeu que aqui no desobeira ni deu oi ?