Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2019. 21:02h.

Aferrats a la cadira

L'Executiu descarta un avançament electoral encara que no hi hagi Pressupostos

Aferrats a la cadira

Pere Aragonès (foto: Govern)

El Govern ha presentat aquest dilluns l'avantprojecte de llei dels Pressupostos per al 2019 que contemplen un increment superior als 1.200 milions d'euros en despesa social i preveu augmentar les plantilles de mestres, metges i mossos. Així ho ha exposat el vicepresident d'Economia, Pere Aragonès, qui ha descarta un “avançament electoral” encara que no s'aprovin els comptes.

“Del que estic segur i compartim tots el membres del Govern, és que en qualsevol cas continuarem al peu del canó, i que venen moments prou difícils pel país per tenir unes institucions fortes”, ha considerat el conseller d'Economia en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

També ha pressionat els Comuns perquè no cedeixein a les “temptacions” del calendari electoral. “L'aprovació d'aquests Pressupostos és el bé superior a preservar”, ha reblat el vicepresident del Govern, qui ha assenyalat que “veurem si els grups estan disposats a debatre, treballar i tramitar o si cedeixen a les temptacions pròpies del calendari electoral”.

L'avantprojecte dels comptes de la Generalitat es presentaran aquest dimecres al Parlament, però no donarà llum verda al projecte de llei definitiu si no tenen garantits els suports necessaris per aprovar-los a la cambra catalana.

Els Pressupostos preveuen un augment del a despesa de 1.715 milions d'euros, dels quals 1.227 es destinaran a polítiques socials. “La despesa social se situa en el nivell dels màxims històrics previs a la crisi”, ha assegurat Aragonès. L'Executiu català es compromet a destinar el 73,6% del total de les partides als departaments de Salut, Educació i Treball. El vicepresident català ha reblat que “recuperem el terreny perdut”.

L'avantprojecte també contempla incrementar en 4.690 el nombre de mestres respecte el 2017, en 4.400 la plantilla del sector sanitari, així com crear 750 noves places per als Mossos d'Esquadra i 250 per als Bombers de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 lepero, Barcelona/Tabarnia, 26/02/2019 - 11:19

Es la democracia, estúpidos.

#6 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ALCALDE FALTA PODAR ELS PINOS DEL CINEMA ESBARJO DE CARDEDEU QUE LO SEPAS SE TE A DESCUIDADO HACERLO , NO ES MEREIXEN SELS APROBIN ELS PRESSUPOSTOS ELS NO U BAN FER AMB PEDRO SANCHEZ TAL FEREU TAL H, 26/02/2019 - 10:06

JO nomes vui RECORDAR ALS COMUNS Lo que ban dir que ferien , SI ELS PARTITS POLITICS INDEPENDENTISTES .No aprobaben els Pressupostos de Pedro Sanchez del Govern Espanyol . Els tampoc aprobarien els Presupostos de Quim Torra del Govern Català ARA QUE CUMPLAN LO QUE BAN DIR Res mes que aixo SI NO VOLEM SER UNS JUDAS uns falsos .

#5 Montserrat, Barcelona, 26/02/2019 - 08:52

Tinc un somni... i es veure a tota aquesta colla de pocavergonyes que ara escalfen cadira cobrant uns diners que en cap cas en son meritoris, veure'ls baixar per les escales amb els seus bartols i amb el cap cot escoltant la cridoria de la gent que han perjudicat durant aquests anys.

#4 Cris, Barcelona , 26/02/2019 - 08:44

Esperan qué gane Sánchez y volverlo a apoyar. Así ni uno ni otro tendrán escusas. "El mandato popular " habrá hablado. Todo muy normal.....ufff

#3 arm, figueres, 26/02/2019 - 08:35

quin manipulador aquest Aragones, tu el que vols es que no es convoquin eleccions si no s´aproven els pressuposos, per cert que hi ha de l independencia , dels 18 mesos, etc fa temps que no parles d això