Publicitat
Política · 15 de Gener de 2021. 14:41h.

Aferrats a la cadira

El Govern ajorna les eleccions fins al maig després d'haver flexibilitzat les mesures pel pont i per les festes de Nadal

Aferrats a la cadira

El Govern ha proposat als grups parlamentaris ajornar tres mesos de les eleccions al Parlament i traslladar-les del 14 de febrer al 30 de maig. A més de JxCat i ERC, Ciutadans i el PP també estan d'acord amb aquesta data, els comuns havien proposat el 16 de maig, però consideren que el dia 30 també és una "data positiva"; mentre el PSC descarta impugnar l'ajornament, però preferiria que se celebressin el 14 o el 21 de març.

En la reunió, el vicepresident Pere Aragonès i els 4 consellers de les àrees afectades -Acció Exterior i Relacions Institucionals, Presidència, Salut i Interior- han proposat als partits que les eleccions s'ajornin almenys fins al maig o a principis de juny i ha proposat que els comicis se celebrin el 30 de maig.

Les dades del Departament de Salut situen el pic de contagis i d'ocupació de les UCI poc abans del 14 de febrer, de manera que les eleccions se celebrarien en plena onada epidèmica. Tanmateix, el Govern va flexibilitzar les mesures restrictives flexibilitzat pel pont de la Puríssima i per les festes de Nadal,

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Cthulhu, Nagorno-Karabaj, 16/01/2021 - 11:45

Pero si hasta vuestros líderes de Ciudadanos están de acuerdo en aplazar las elecciones.

#13 Venanci, Vilanova G, 16/01/2021 - 08:46

La banda de delinquents que tenen segrestades les institucions estan portant al limit la capacitat d'abus que es pot tolerar i provocaran, com han fet amb la divisió de la societat, que la paciencia de la gent tingui un final amb reaccions primitives que els obliguin pendre mesures per conservar la seva integritat fisica. Han de ser expulsats!

#12 Sergi Sergio, Barcelona, 15/01/2021 - 21:07

Pero donde estan ahora todos los del "volem votar", "aixo va de democracia", "President, posi les urnes"??? Que banda de sinvergüenzas, en cuanto salieron las encuestas en las que bajaban 7 puntos empezaron la campaña del aplazamiento de las elecciones.

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 15/01/2021 - 21:00

Per fer la verbena de Sant Joan no havia cap problema, par fer el pont del 6-8 de desembre no havia cap problema, ara be per fer les eleccions en quan van sortir enquestes en que baixaven 7 punts ja van començar la campanya d'aplaçar les eleccions, son uns dictadors bananeros.

#10 Joan Ferrandis, Barcelona, 15/01/2021 - 18:59

El Govern nacional separatista desde hace unas semana, por su interés electoralista, sabiendo que las encuestas no le eran favorables, tenía en mente el aplazamiento de las elecciones. Observen que no tomó ninguna medida ni protocolo que garantizase la celebración de las mismas. Trump también las quería aplazar.