Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2016. 19:30h.

Agressió contra SCC a la UAB

Tracten l'entitat unionista de "feixisme emmascarat"

Agressió contra SCC a la UAB

Imatge d'una bandera espanyola estripada

Societat Civil Catalana ha denunciat que un grup d’estudiants sobiranistes els ha agredit i amenaçat durant una mostra d’entitats celebrada aquest dimarts a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’entitat unionista ha assegurat que els agressors han arrencat amb una navalla i al crit de “feixistes” la bandera espanyola que hi havia a les carpes de l’organització. Els sobiranistes, prèivament, també havien penjat una pancarta on es podia llegir: “Prou de feixisme emmascarat. SCC fora de la UAB”.

SCC també ha asseverat que els agressors ha amenaçat un dels joves dient-li que “a la propera et clavarem la navalla a la cara, no en la bandera". Aquestes agressions i amenaces, afirma l’entitat, s’han produït “davant la presència i la passivitat de la seguretat de la UAB”. El coordinador de joves de Societat Civil Catalana, Josep Lago, ha explicat que “hem passat por i alguns companys, encara, estem afectats psicològicament”.

“Els que ens titllen de feixistes són els primers que no deixen expressar-nos lliurament a la universitat. En un país democràtic, tothom hauria de poder dir el que pensa”, ha manifestat Lago, alhora que ha afirmat que tornaran a col·locar les carpes per informar als universitaris sobre el projecte de SCC. També demanaran responsabilitats al rector de la UAB, Ferran Sancho, i estudiaran la possibilitat d’emprendre accions judicials.

L’associació unionista ha afegit que “aquesta fatxenderia separatista, que amenaça i coacciona estudiants, és inacceptable en una universitat” i ha demanat al rector de la UAB que “identifiqui als agressors, presenti la denúncia corresponent i faci pública la seva condemna”.

Pancarta que es podia llegir a la UAB

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#45 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 05/04/2022 - 17:05

Acte d'intolerancia condemnable.

#43 Tirant, Bcn, 20/04/2016 - 19:05

"Per les seves fets els coneixereu" ... A la Catalunya d'avui està ben clar on està representat el feixisme i el totalitarisme ... Sembla ser que els matons feixistes dominen la Universitat ...

#43.1 valeri, bna, 22/04/2016 - 17:21

Els matons feixistes son els que hi van amb una bandera epañola. Independencia ja.

#42 Eduardo González Palomar, Manlleu, 20/04/2016 - 16:42

Conviene no pasar por alto que los clichés adquiridos por muchos nacionalistas de Cataluña sobre qué es fascismo hacen más necesario que nunca tener presente la siguiente perogrullada: el fascismo catalanista también es fascismo.

#41 cesc caixa, convivencia incivica espanola, 20/04/2016 - 14:30

La policía no ha rebut denuncia.Scc manipuladora i mentidera

#40 Jordi45, BCN, 20/04/2016 - 14:21

Cremar una constitució en directe és llibertat d'expressió. Posar una parada de SCC a la UAB és provocar. Aquesta és la doble moral indepe.